NEXE tijesno poražen protiv moćnog Veszpréma: Jaganjac i Mileta briljirali, Moslavac zabio dva pogotka u debiju za Našičane

U ponedjeljak, 23. kolovoza u sportskoj dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava u Našicama odigrana je prva utakmica četvrtzavršnice regionalne SEHA lige između domaćeg NEXE-a i jedne od najmoćnijih europskih momčadi – Telekom Veszprém

Pretežno mladi domaći sastav pružio je odličan otpor vrhunskoj gostujućoj ekipi za koju igraju vodeći reprezentativci Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Švedske, Danske, Rumunjske, Egipta, Srbije, Makedonije i Mađarske. Prošle sezone Telekom Veszprém je u EHF Ligi prvaka zaustavljen nadomak završnice, poražen je od Nantesa, koji je na kraju zauzeo četvrto mjesto na turniru najbolje četvorice u Kolnu.

Gosti iz Mađarske u prvih desetak minuta imali su prednost od jednog do dva pogotka. Od 11. minute “Gromovi s Krndije” su u prednosti, koja je u 22. minuti narisala na +5 (17:12). Tada se razbudila mađarska ekipa i koristeći niz pogrešaka domaćih rukometaša pravi seriju 10:1 i na odmor se odlazi s rezultatom 22:18 za Veszprém.

IMG 3231

U drugom dijelu igrači NEXE-a postepeno smanjuju gostujuću prednost. Osam minuta prije kraja NEXE ima prednost 31:29. Gosti iz Mađarske koriste igrača više i ponovne vode. U posljednju minutu ulazi se s gostujućom prednošću 34:33, a domaća momčad ima loptu, međutimm u pokušaju atraktivne završnice gube loptu, a hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek u kontri postavlja konačni rezultat 35:33 za Telekom Veszprém.

-Nije mogao biti teži debi u NEXE-u od ovoga. Igrali smo protiv ekipe koja je po igračkom rosteru jedna od dvije do tri najbolje u Europi, ali pokazali smo da se s njima možemo nositi – rekao nam je nakon utakmice debitant u našičkim redovima, Virovitičanin Luka Moslavac, koji je postigao dva zgoditka i izborio dva sedmerca.

IMG 3186

NEXE: Moreno Car (5+0), Mihailo Radovanović 88+0), Fran Mileta 8, Saša Barišić Jaman 2, Marin Greganić 1, Marin Jelinić, Ivan vida, Borna Manci Mičević 3, Alen Blažević, Tomislav Severec, Luka Moslavac 2, Mario Tomić 2, Halil Jaganjac, 10 Miha Kavčič 2, Dorian Markušić 3 i Gianfranco Pribetić. Trener: Branko Tamše.

Telekom Veszprém: Rodrigo Corales Rodal (3+0), Vladimir Cupara (8+0), Yahia Omar 4, Petar Nenadić 4, Jorge Maqueda Peno 2, Andreas Oliver Nilsson 4, Patrik Ligetvari 2, Gašpert Marguč 9, Manuel Štrlek 4, Blaž Blagotinšek 1, Kentin Alain Pierre Mahe 3, Borisz Dornyei, Mate Lekai i Adrian Sipos 2. Trener: Momir Ilić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content