Općina Čačinci ugostila bicikliste koji voze 2. Memorijalni ultramaraton Otok – Knin

U nedjelju, 1. kolovoza iz Komletinaca pri gradu Otoku startao je 2. po redu memorijalni biciklistički ultramaraton Komletinci (Otok) – Knin. Riječ je o otprilike 560 kilometara vožnje kako bi se odala počast svima koji su svoje živote dali za Hrvatsku, a koji organizira Udruga Slaovnski biciklisti iz Otoka.

-Nazvali smo ovaj maraton “Ljudi velikog srca pedaliraju”. Etape koje prolazimo su sljedeće: Komletinci (Otok) – Čačinci 120 kilometara, drugi dan Čačinci – Popovača 138 kilometara, treći dan Popovača – Slunj (Rastoke) 138 kilometara, četvrti dan Slunj – Gračac 113 kilometara i peti dan Gračac – Knin 56 kilometara. Bicikle voze jedna veličanstvena Danijela Kralj i deset veličanstvenih: Milan Hrnčević Mića, Luka Ivan Pejić, Josip Birtija Birtić, Josip Lešić, Zlatko Kučinec, Goran Klarić, Marko Filips, Darvin Filips, Darko Pavlović i Miro Brajenović. Pozivamo sve građane i mještane mjesta koje ćemo proći da izađu na ulice, provezu s nama dio puta kako bi na taj način odali počast našim poginulim braniteljima, a našim vozačima želimo puno sreće da sretno stignu do Knina – rekao je predsjednik Udruge Slavonski biciklist Zlatko Kovač u Čačincima, gdje je ekipa prenoćila i u ranim jutarnjim satima krenula prema Popovači.

Domaćin im je u Čačincima bila Općina te Osnovna škola Antuna Gustava Matoša u čijoj su dvorani biciklisti prespavali nakon prve etape.

-Ovakve ljude u svakom slučaju treba podržati jer srcem su uz svoju Domovinu i hrvatske branitelje. Ovakvim činovima niti jedno ime hrvatskog branitelja neće biti zaboravljeno, a taj put je jedan od temelja i prava kojim ide Općina Čačinci. Hvala što su obišli i našu općinu i u ime svih mještana želimo im sretan put do herojskog grada Knina – rekao je u ime Općine Čačinci izaslanik načelnika Alena Jurenca, Općinski vijećnik Mirko Mališ koji je nakon biciklista i položio lampion ispred spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Čačinaca.

(www.icv.hr, vg)

Biciklisti Otok

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content