POČELO JE ROKOVO! Grofica Barbara i grof Antun Pejačević pozdravili Virovitičane: Manifestacija tradicionalno počela defileom Gradske glazbe i mažoretkinja

Grad Virovitica započeo je s proslavom svog 787. rođendana. Tim povodom danas (petak) službeno je započela manifestacija Rokovo i to već tradicionalnim defileom Gradske glazbe i mažoretkinja.

Za razliku od prijašnjih izdanja ovoga puta na “čelu kolone” bili su grofica Barbara i grof Antun Pejačević, koji su šetnju gradom započeli kroz “špalir” iz svojeg “dvorišta”, dvorca Pejačević pa sve do šetnice ispred Gimnazije Petra Preradovića. Kostimirani lik grofice i grofa utjelovili su glumci Kazališta Virovitica Monika Lanšćak i Goran Koši.

MG 3297

Nakon defilea publiku je oduševio promenadni koncert Gradske glazbe i mažoretkinja održan na pozornici ispred virovitičke Gimnazije. Svojim izvedbama priuštili su okupljenima sat vremena čiste uživancije, ali u isto vrijeme i glazbenu podlogu za odlične nastupe Mažoretkinja Gradske glazbe koje su nastupile pod stručnim vodstvom Ane Paloš.

MG 3473

Ovogodišnje Rokovo obilježit će zaista velik broj različitih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja u kojima će moći uživati Virovitičani i njihovi gosti.

Nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, gotovo svi klubovi i udruge s područja grada žele se predstaviti posjetiteljima na manifestaciji koja govori o životu Virovitice.

MG_3369

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako je bilo na službenom početku obilježavanja Dana grada, čiju organizaciju i ove godine potpisuje Turistička zajednica grada i Grad Virovitica.

Rokovo 2021. u pratnji direktorice Turističke zajednice grada Virovitice Katarine Đurđević otvorio je gradonačelnik Ivica Kirin.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content