Policija provela izvanrednu akciju kontrole alkohola te motociklista i biciklista: Prošli tjedan najviše napuhao biciklist, čak 3.51 promil

U petak, 30. srpnja od 16 do 24 sata, zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu, na području Policijske uprave virovitičko-podravske provedena je izvanredna akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora i zaštite vozača motocikla i bicikla. U akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 58 prekršaja od kojih 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 289 prekršaja, od kojih 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 75 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.51 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 50 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u ponedjeljak u 17.50 sati u Kapincima.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 14.25 sati u Starom Gracu gdje je vozač motocikla, na dionici državne ceste D2 na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 108 km/h.

Tijekom vikenda su sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 2 vozača, odnosno jedan vozač zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedna vozačica zbog odbijanja alkotestiranja.

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 6 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenima su 4 sudionika u osobnim automobilima i jedan vozač motocikla lako ozlijeđeni. Prometna nesreća s lako ozlijeđenim vozačem motocikla je uzrokovana nedržanjem životinje pod nadzorom.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content