PRESSICA Koalicija DP-HSU-MOST upozorila na nove cijene odvoza otpada

Vladimir Besek, predstavnik koalicije DP-HSU-MOST u Gradskom vijeću grada Virovitice, održao je nakon svečane sjednice danas (petak) kratku konferenciju za medije. Upozorio je kako će građani slaviti dvoj Dan znajući da su dobili pravu “čestitku” – povećanje naknade za odvoz otpada, po kojoj su cijene pojedincima veće i do 80 posto u odnosu na prijašnje iznose. Kao primjer naveo je jednu od susjeda, za koju kaže kako su joj prijašnji računi iznosili 34 kune, a po novom, od lipnja ove godine iznose 62 kune, što je povećanje za 88 posto.

-Grad Virovitica je ‘čestitao’ građanima Dan grada, uoči Rokova i tu će čestiku osjetiti svi. Nakada za odvoz smeća povećana je svim građanima i više nema socijalnih kategorija, nezaposlenih, staračkih domaćinstava. Na prošloj smo sjednici mi u ime kluba vijećnika DP-HSU-MOST predlagali smo amandman da se rashodi za postrojenja i opremu smanje za 3,5 milijuna kuna, a rashodi za tekuće donacije povećaju za isti iznos, kako bi se time mogao pokriti taj iznos potreban za socijalne kategorije građana.

Flora je po direktivi EU morala nametnuti troškove, znali su da će se ići u promjenu tarife. Da su se ova sredstva izdvojila kako smo tražili amandmanom, Grad bi mogao pokriti sve troškove koje će sad osjetiti socijalne kategorije – rekao je Vladimir Besek. (www.icv.hr, mlo)

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content