Procurili detalji: Zašto je Messi otišao iako je pristao na 50 posto manji ugovor

Sportska priča dana jest odlazak Lionela Messija (34) iz Barcelone, kluba u kojem je proveo cijelu karijeru.

Ova iznenađujuća vijest stigla je jučer iako je samo prije nekoliko dana objavljeno da će Messi potpisati novi ugovor s katalonskim klubom. No, na kraju je otišao jer ga nisu mogli registrirati za La Ligu, piše Večernji.hr

Naime, u Španjolskoj postoji ograničenje u vezi s novcem koji se izdvaja za plaće igrača. Messi je ranije pristao na smanjenje ugovora za 50 posto (sa 70 milijuna eura godišnje na 35), ali to nije bilo dovoljno.

Barcelona je morala smanjiti izdatke za plaće za 200 milijuna eura kako bi bila u skladu s pravilima. Klub se nadao da će prodati Antoinea Griezmanna i Philippea Coutinha, ali to se nije dogodilo.

La Liga je odbila dati zeleno svjetlo za novi Messijev ugovor nakon čega je predsjednik Barcelone Joan Laporta od Argentinca zatražio novo smanjene ugovora. Messiju je prekipjelo i odlučio je otići.

Inače, Barcelona je dužna više od milijardu eura, a predsjednik La Lige Javier Tebas nedavno je rekao da je klub premašio gornju granicu plaća te objasnio što to znači.

– Imamo posebnu proceduru za klubove koji su premašili tu svotu. Oni mogu dovoditi igrače u iznosu do 25 posto onoga što zarade. Na primjer, ako Barcelona proda igrača za 100 milijuna eura, može potrošiti 25 milijuna eura. Ako želi dovesti igrača i dati mu plaću od 25 milijuna, onda mora transferom ili na drugi način zaraditi sto milijuna.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content