ROKOVO 2021. Kako svijet izgleda “Iz mikeškog kuta” saznajte na predstavljanju knjige D. Bunjevca

Virovitica je grad Mikeša, pa je i u ovogodišnjem programu povodom obilježavanja Dana Grada Virovitice uvršten i jedan mikeški sadržaj. Tim povodom naš “Mikeš” Dražen Bunjevac predstavit će svoju knjigu „Iz mikeškog kuta“.

O čemu je sve pisao ovaj kroničar Virovitice iz perspektive “malog čovjeka” koji prati kako se mijenja vrijeme, ljudi, običaji, a opet, i kako neke stvari ostaju uvijek iste, publici će predstaviti urednik prof. Ivan Zelenbrz, umjetnik i ilustrator Roko Idžojtić i sam autor, Dražen Bunjevac.

Knjiga je nastala na temelju objavljenih kolumni i zapisa u Virovitičkom listu u periodu od 2015. do kraja rujna 2018. godine, a uz one objavljene, čitatelji imaju prilike uživati i u dvadesetak dosad neobjavljenih priča o ljudima iz Virovitice i njihovoj svakodnevnici. Objavljena je 2019. godine, u povodu 120. obljetnice novinstva u Virovitici, nakladnik je Ogranak Matice hrvatske u Virovitici i Informativni centar Virovitica.

Autor je poznati Virovitičanin, rado viđen posjetitelj svih umjetničkim događanja u gradu, član Ogranka Matice hrvatske u Virovitici, a ovo mu je druga knjiga, nakon “Ul’cama i mostovima sjećanja, tragovima zavičaja”, koji je objavio 2016. godine. 

Predstavljanje knjige održati će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici danas (ponedjeljak) 16. kolovoza s početkom u 18 sati.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content