ROKOVO 2021. U nedjelju ne propustite predstavu “Halo Pejačevići” nastalu u sklopu 12. Festivala dramskog odgoja FeDOr 2021.

U okviru ovogodišnjeg Rokova u nedjelju, 15. kolovoza, bit će izvedena predstava “Halo Pejačevići” koja je nastala u sklopu 12. Festivala dramskog odgoja – FeDOr 2021. Predstava će se održati u parku ispred Kazališta Virovitica s početkom u 17 sati.

U sklopu FeDOr-a koji je trajao od 10. do 13. kolovoza održavale su se radionice s polaznicima uzrasta od 12 do 28 godina koji su kroz brojne dramske igre i vježbe, kombinirajući ples i glazbu prolazili stvaralački proces i od povijesnih zapisa razvijali priču, a onda i predstavu. Na radionicama su se bavili karakterizacijom likova obitelji Pejačević koje vežemo za virovitičko vlastelinstvo te društvene odnose druge polovine 18. stoljeća.

Cilj festivala je promicanje dramskog i kazališnog odgoja te općenito razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva; afirmacija djece, mladih i odraslih, poticanje na sudjelovanje u procesu odgoja kroz dramu, za život i umjetnost.

(www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content