Stanje u prometu: U Virovitici “pao” biciklist s 2.53 promila, a najveća brzina zabilježena u Starom Gracu

- PROMO -

Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili su 204 prekršaja, izvijestila je PU virovitičko podravska. Najveći broj prekršaja, njih 58, odnosio se na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela te upravljanje pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.53 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 21 sat u Virovitici.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak u 17.25 sati u Starom Gracu gdje je vozač osobnog automobila, na dionici državne ceste D2 na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 109 km/h.

U dane vikenda je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen jedan vozač, a 2 su zadržana sukladno čl. 137. istoga zakona, svi zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom sljedećeg tjedna, od 09. do 15. kolovoza će policijski službenici sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na području cijele županije vršiti pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

Povezane vijesti

Skip to content