Tomislavu Petricu Zlatna plaketa za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata

Zlatna plaketa Grada Virovitice za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata dodijeljena je Tomislavu Petricu, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

– Zahvaljujem Gradskom vijeću i gradonačelniku što su prepoznali moj rad i trud, jer sve što radim, uvijek radim sa srcem. Drago mi je da je Virovitica među prvih pet gradova u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz Europske unije. Gotovo cijeli svoj život se na neki način bavim projektima i europskim sredstvima pa mi je vijest o ovoj nagradi itekako uljepšala dan – rekao je Petric, te istaknuo kako mu je nagrada, koja dolazi upravo iz njegovog grada, posebno draga.

Tomislav je rodom iz Osijeka, a 2013. godine doselio je u Viroviticu te se zaposlio kao viši savjetnik za EU projekte u Virovitičko-podravskoj županiji i od tada niže uspjehe u poslovnom svijetu. Nakon godinu dana postaje ravnatelj Razvojne agencije Vidra te intenzivira njezin rad u području razvoja gospodarstva i poljoprivrede te energetske učinkovitosti. Tijekom svog rada u Razvojnoj agenciji Vidra radio je i sudjelovao u projektima važnim za razvoj grada Virovitice, a samim time i Virovitičko-podravske županije. Samo neki od njih su priprema projekta Panonski drvni centar kompetencija, projekt “Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom”, odnosno “Drava4Enjoy” te priprema projekta Centra za razvoj mliječnih proizvoda.

CERTIFIKAT POSLODAVAC PARTNER

Sljedeća profesionalna postaja bila je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU gdje dolazi na mjesto glavnog savjetnika 2016. godine, a potom postaje i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije odnosno SAFU-a, gdje je i danas.

Za vrijeme prvog mandata, tijekom protekle četiri godine Petric je uspješno predvodio Središnju agenciju u obavljanju delegiranih aktivnosti u okviru sustava upravljanja programima i projektima koji se u Republici Hrvatskoj financiraju iz proračuna Europske unije. Također, pod njegovima vodstvom Središnja agencija je 2019. godine dobila certifikat Poslodavac partner i time postala prva državna agencija s tim prestižnim certifikatom kao dokazom izvrsnosti u segmentu upravljanja zaposlenicima.

RAZVOJ SLAVONIJE

Uz nesebičnu potporu ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica razvija se i grad Virovitica, a samim time i Virovitičko-podravska županija, te se uspješno prijavljuju i provode projekti od kojih se posebno izdvajaju: Projekt „5 do 12 za Dvorac“, Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, Izgradnja novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne sportske dvorane, izgradnja komunalne infrastrukture u Zoni Antunovac, izgradnja Viroexpo hale, izgradnja studentskog doma, TIC i brojni drugi.

– Nekoliko je projekata koje bih izdvojio, Drvni centar kompetencija, Tehnološko-inovacijski centar, Studentski dom, Dvorac Pejačević…, zapravo to su svi oni projekti koji doprinose gospodarstvu. Zbog toga mi je i ova nagrada posebna jer se odnosi na doprinos gospodarstvu i jer smatram da mi, osobito u Slavoniji, moramo staviti gospodarstvo na prvo mjesto kako bismo stigli drugi dio zemlje koji je malo razvijeniji od nas ako želimo biti konkurentni i očuvati naš grad i županiju – zaključio je Petric.

(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content