U virovitičkoj Knjižnici održana radionica “Suveniri virovitičkog kraja“, prva u nizu kreativnih radionica za najmlađe u sklopu Rokova

U povodu Dana grada – Rokova, danas (petak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana kreativna radionica pod nazivom “Suveniri virovitičkog kraja“ na kojoj su mališani izrađivali magnete na drvenim pločicama i straničnike za knjige. 

Uz pomoć fotografija koje prikazuju različite lokacije u gradu, koje su im služile kao inspiracija, vješto su krenuli u crtanje raznih veduta grada, a ono što ih je najviše privuklo je dakako dvorac Pejačević. Tako su brojni mališani uživali u izradi svojih originalnih suvenira virovitičkog kraja.

Radionica je bila namijenjena djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a vodila ju je voditeljica Igraonice Ivana Molnar. Nastala je u suradnji Dječjeg odjela i Igraonice virovitičke Knjižnice te Društva Naša Djeca Virovitica. Program se provodi u sklopu projekta ‘Uz Miku i Virku kroz zavičajnu zbirku’ koji se provodi u okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu – knjižnična djelatnost, djelomično financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content