FOTO U zanimljivoj nogometnoj utakmici reprezentacija svećenika remizirala s PU virovitičko–podravskom

U sklopu proslave Dana grada Virovitice – Rokova 2021. na terenu Sportskog centra Vegeška odigrana je revijalna utakmica između hrvatske svećeničke nogometne selekcije i nogometaša Policijske uprave virovitičko-podravske.

U zanimljivom ogledu policajci su imali “više od igre”, a imali su i puno mlađu momčad sastavljenu pretežito od aktivnih igrača. Svećenici, koji su jedna od najboljih europskih svećeničkih momčadi u futsalu, pokazali su da se mlađem protivnikom mogu uspješno suprotstaviti na velikom terenu, posebice u obrani svojih vrata.

IMG_2823

U prvom dijelu policajci su poveli zgoditkom Matije Bubaša. Uz pogodak, propustili su još nekoliko izglednih prilika. U drugom dijelu policajci su i dalje dominirali, ali su i svećenici stvorili tri do četiri izgledne prilike. Kako je vrijeme odmicalo, “domaća” momčad zadovoljna rezultatom malo je usporila ritam, što koriste svećenici i u posljednjim trenucima s petnaestak metara udarcem pod prečku poravnavaju na konačnih 1:1. Strijelac je bio Dalibor Vučić.

IMG_2818

-Teško nam se skupiti za veliki nogomet. Da smo igrali mali nogomet bili bi puno uspješniji. U posljednje vrijeme došlo je do smjene generacija, ali ćemo se pojačati s dečkima iz Istre i Dalmacije i onda ćemo biti puno bolji – rekao nam je, nakon utakmice, izbornik hrvatske svećeničke selekcije, župnik Župe svetog Ivana krstitelja u Ždralovima i Župe svetih Šimuna i Jude Tadeja u Cigleni te dekan Bjelovarskog dekanata Krešimir Žinić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content