Udruga ”Prijateljstvo” Feričanci održala tradicionalni 5. Humanitarni turnir u odbojci na pijesku i boćanju te natjecanje u kuhanju graha

U organizaciji feričanačke Udruge za učenike, mlade i učenike s poteškoćama u razvoju ”Prijateljstvo” održani su peti susreti na željezničkoj postaji, koji su i ove godine bili humanitarnog karaktera. Iznimno vrijedna udruga, koja okuplja sve generacije u plemenite svrhe, tijekom godine niže raznovrsne sadržaje, a ovogodišnji turnir u odbojci na pijesku, boćanju i natjecanju u kuhanju graha bio je način prikupljanja novca za kupnju kombija za učenike s poteškoćama u razvoju.

– Bili smo malo skeptični uoči samog događaja zbog sve te situacije s koronavirusom, ali evo, sve je prošlo odlično. Odaziv je bio odličan, posebno je bilo dosta naših Feričanaca koji su nas podržali, što mi je posebno drago. Cilj je kupnja kombi-vozila koje nam je nužno jer više od stotinu djece koristi naše aktivnosti, a velik je broj onih s poteškoćama u razvoju, kojima je to vozilo i namijenjeno – rekao je predsjednik “Prijateljstva” Alen Dado.

Općina Feričanci također je podržala projekt i turnir.

– Najvažnije je istaknuti udrugu “Prijateljstvo” i njezina predsjednika Alena Dadu. To je udruga koja može i mora biti primjer svima jer već dugi niz godina radi s djecom općenito, a i veliki trud ulaže u rad djecom s poteškoćama, to je respektabilna i hvalevrijedna udruga. Naravno da smo m kao Općina stali iza ove udruge i s velikim zadovoljstvom i srećom bili pokrovitelj ovog humanog događaja – rekao je načelnik Marko Knežević. Predsjednik Prijateljstva Alen Dado zahvalio se svim sudionicima i volonterima te donatorima.

Turnir Prijateljstvo 2 1

-Tijekom cijelog tjedna na organizaciji ovog događaja je radilo 25 volontera i njima najveće hvala za pomoć u organizaciji. Ovoliki broj volontera je dokaz koliko su ljudi prepoznali naš trud i koliko žele pomoći. Bez volontera ne bi bilo ovoliko aktivnosti na turniru, jer uz natjecanja, organizirane su i aktivnosti za djecu, potezanje konopa za odrasle, posluživalo se hladno piće i hrana. Ako je bio poneki propust, ispričavamo se, popravit ćemo ga iduće godine Zahvaljujemo se na podršci Općini Feričanci, te donacijama Feravina i pekare Čočaj, kao i mještanima na riječima podrške i pohvale za ovu zahtjevnu organizaciju prema epidemiološkim mjerama! Veliko hvala svima od srca – zaključio je Dado.

U sportskom dijelu događaja, u odbojci na pijesku slavila je ekipa KRŠ, druga je bila ekipa BŠK, a treća Vučjak, zatim u boćanju je slavila ekipa Jošava, srebro je pripalo Jaseniku, a treće ekipi Joža Posavac. Najukusniji grah skuhala je ekipa Družba Kolar, drugo mjesto osvojila je ekipa Valenovac, a treće kuhar Marijan Jurčević. Nagrade najboljima uručili su predsjednik Alen Dado i Ivan Perković u ime općinskog Vijeća Feričanci.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content