UHBDDR Duga Međa organizira tradicionalnu 10. Pekmezijadu: ”Pekmezom protiv stresa”

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR) Duga Međa organizira tradicionalnu 10. Pekmezijadu, radionicu zdrave prehrane koja će ove godine biti pod motom ,,Pekmezom protiv stresa“. Također tradicionalno, uz Pekmezijadu bit će održane i Sportske igre branitelja u starim sportovima, a sve će biti smješteno u Dugoj Međi kod društvenog doma 4. rujna (subota) s početkom u 15 sati.

– U 14 sati predvidjeli smo okupljanje natjecatelja i gostiju, a u 14:45 bit će održano paljenje svijeća za sve žrtve Četekovca, Čojluga i Balinaca te sve poginule i umrle hrvatske branitelje kod križa ispred kapele svete Ane u Dugoj Međi. U 15 sati slijedi otvorenje manifestacije, krećemo s kuhanjem pekmeza, a za ovu jubilarnu 10. Pekmezijadu kuhari su malo drugačijeg tipa. Naime, u goste smo pozvali četiri općine prijatelja koji će uz kuhanje pekmeza na svojim štandovima prezentirati svoju turističku ponudu, kroz dan predstavit će kulturno-umjetnička društva iz njihovih mjesta. Tako će nam se predstaviti naša domaća općina Zdenci s KUD-om ”Zdenac” i Udrugom Rukotvorine, zatim Grad Orahovica uz KUD ”Crkvari”, Općina Feričanci i KUD ”Manuel” te općina Čačinci uz KUD ”Čačinci”, a podršku je dala i općina Čađavica koje očekujemo kao drage goste. u 18,30 sati predviđeno je proglašenje pobjednika, dodjela priznanja i nagrada, a nakon slijedi nastavak druženja uz prigodni domjenak i tamburaše. Manifestacija se održati sukladno propisanim mjerama stožera civilne zaštite uz obaveznu COVID potvrdu – kaže predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta te dodaje:

– Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravska županija, Općina Zdenci, Grad Orahovica i tvrtka Podravka, a stručni suradnik Udruga kuhara i slastičara grada Slatine. Treba svakako reći kako je naša 10. Pekmezijada prvi sadržaj obilježavanja Dana općine Zdenci – zaključio je Bušljeta.        

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content