Uspješno održana zajednička vatrogasna vježba vatrogasnih postrojbi VZO Lukač

U nedjelju, 8. kolovoza, prema planu održavanja operativnih vježbi Vatrogasne zajednice općine Lukač održana je prva od planirane tri vježbe za sve vatrogasne postrojbe s općine Lukač.

Tema vježbe bila je gašenje kombiniranog požara uz dobavu vode relejnim načinom dobave korištenjem vatrogasnih prijenosnih pumpi i spašavanje unesrećenih osoba iz dubina. Vatrogasci su korištenjem vatrogasnih tlačnih cijevi svladali udaljenost od 500 metara kako bi dopremili vodu od izvora do mjesta gašenja. Vježba spašavanja iz dubina je također bila zahtjevna zbog samog prilaza unesrećenoj osobi koja je propala u betonsko okno malih dimenzija. Na vježbi je sudjelovalo 16 vatrogasaca sa šest vozila.

15

Cilj vježbe je provjera operativne spremnosti vatrogasaca, koordiniranog djelovanja, međusobne komunikacije tijekom intervencije, komunikacije zapovjednika/voditelja intervencije s ŽVOC-om.

Vježba je izvedena pod budnim okom županijske vatrogasne zapovjednice Mateje Fras Venus i pod zapovijedanjem Općinskog vatrogasnog zapovjednika Roberta Teskere. Oboje su vježbu ocijenili kao uspješno izvedenu.

(Općina Lukač)

20

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content