Zahvalnica za razvoj slastičarskog obrta Slavici Horvat: Kolačima i slasticama godinama drugima uljepšava svakodnevnicu i važne događaje

Već punih 14 godina njene slastice uljepšavaju svakodnevnicu – bilo da je riječ o kremšniti ili čokoladnoj krempiti koja prija uz kavu i sok, o torti u obliku akcijskog junaka koju će slavljenik pamtiti još dugo, o domaćim kolačima, baš poput bakinih, koji su posebna radost za blagdane… Proizvode njenih ruku vole kušati i veliki i mali, a ona se ne boji iskoračiti u nove izazove kako bi želje iz mašte ili fotografije pretvorila u jestivu umjetnost na poslužavniku. Ona je Slavica Horvat i ove je godine u povodu Dana grada – Rokova kao majstor iz područja obrtništva dobila Zahvalnicu Grada Virovitice za razvoj slastičarskog obrta.

Njen prvi obrt, koji je otvorila 2007. godine, zvao se „Ugostiteljstvo i marketing Horvat“ i nalazio se na poznatoj lokaciji u blizini virovitičke Gimnazije. U posljednjih petnaest godina S. Horvat radila je na podizanju kvalitete i usluge – nabavi nove opreme, uvođenju sustava upravljanja kvalitetom hrane (HACCP) te proširenju djelatnosti, novim tehnologijama… Od 2013. godine posluje kao poznata slastičarnica „Dora“. Od početna tri djelatnika danas ima 12 zaposlenih i nastavlja dugogodišnju tradiciju uspješne suradnje sa Strukovnom školom, pri čemu učenicima omogućava praktičnu nastavu. Članica je i komisije prilikom polaganja mature, a ima i izvrsnu suradnju s Obrtničkom komorom, od koje je do sada primila i brojne nagrade.

slavica horvat1

DOSTAVA SLASTICA NA KUĆNI PRAG

U posljednjih godinu dana njen obrt je napravio dodatan iskorak prema klijentima – u vrijeme pandemije omogućili su dostavu željenih slastica na kućni prag. Olakšali su tako mnogima, a posebno umirovljenicima, teške i samotne dane, te zahvaljujući omiljenim kolačima mnogima vratili osmijeh na lica. Ono što će znati tek oni bliski obrtu je i činjenica da S. Horvat i „Dora“ od početaka sudjeluju u humanitarnim akcijama Crvenog križa i drugih udruga, darujući kolače onima koji su u potrebi, a često zaslade i različita društvena događanja. Sve to prepoznao je i Grad Virovitica koji joj je ove godine dodijelio zahvalnicu za promociju slastičarstva. Nagrada je ujedno i poticaj za nastavak očuvanja kvalitete i proširenje djelatnosti te približavanju još većem broju klijenata.

Ovom prilikom, s obzirom da je ipak riječ o nagradi u povodu Dana grada, valja podsjetiti i na 2015. godinu kada su izradili dosad najveću tortu u povijesti Virovitice, dugu 777 centimetara.

Bio je to njihov obol velikoj obljetnici, 770. rođendanu Virovitice. Sama torta sastojala se o 10 različitih spojenih torti u koje je utrošeno 2000 jaja, 20 kilograma čokolade, 60 kilograma šećera, 20 kilograma lješnjaka… Radili su na njoj punih 60 sati, a planula je u trenu budući da je podijeljena sugrađanima u okviru manifestacije Rokovo. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content