Započeo adrenalinski spektakl u gradu na Dravi: Sportaši “nabrijaniji” nego ikada do sada

Natjecanjem u disciplini Inline danas (četvrtak) je započeo sportski dio 22. izdanja Pannonian Challengea, festivala ekstremnih sportova koji godinama slovi kao najveći i najatraktivniji takav festival u ovom dijelu Europe.

Za razliku od prošle godine, ovogodošnja će manifestacija biti sličnija pretpandemijskoj iz 2019. godine, odnosno s publikom na tribinama.

– Ovaj Pannonian neće biti ništa siromašniji u odnosu prema 2019. godini, kada je održan najbolji Pannonian do sada, imamo gotovo 200 sportaša iz više od 20 zemalja, imamo prošlogodišnje pobjednike u BMX-u i skateu, imamo najboljeg rolera na svijetu Joea Atkinsona kao i puno drugih genijalnih sportaša koji su nabrijaniji nego ikad dosad, pogotovo zbog odlaska na Olimpijske igre. Imamo i lokalne mlade nade kao što je Maksim Getoš, za kojeg vjerujem da će za nekoliko godina zablistati na tim istim igrama. Za razliku od prošle godine, ove imamo i glazbeni program na fenomenalnoj lokaciji u dvorištu Stare pekare – rekao je u sinoć (srijeda) na konferenciji za novinare direktor Pannoniana Jurica Barać.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić, istaknuo je kako Pannonian Challenge već 22 godine grad na Dravi stavlja na svjetsku kartu sporta, zabave i neuništivog karaktera.

– Konstantno ponavljam da grad Osijek mora imati mentalitet pobjednika, a Pannonian Challenge svojim djelovanjem tijekom 22 godine pokazuje upravo takav mentalitet. Dokaz tome je i lanjska organizacija, kada su mnogi događaji diljem svijeta otkazani, Pannonian je održan, i to je ono što me raduje, kao i činjenica da je ove godine fokus na publici. Siguran sam da će se naši sugrađani odazvati unatoč epidemiji, jer 22 godine neuništivog karaktera jako je dobra pozivnica – rekao je Radić.

Pannonian 1
foto: privatni arhiv

Današnje Inline natjecanje posjetiteljima će ponuditi pravu adrenalinsku uvertiru, a s nestrpljenjem se očekuje nastup miljenika domaćina Tina Hadžiomerspahića. Za glazbeno opuštanje u večernjim satima pobrinut će se DJ-evi eM Bee, Filip Motovunski i Kula VuBass.

U petak će, također u 18 sati, na skatepark izići najbolji skateri, ujedno i začetnici osječke ekstremne scene, a među natjecateljima su pobjednik 20. izdanja PC-a Christopher Khan iz Slovenije, Petar Spiedlick, mladi Hrvat koji je slavio prošle godine, a mnogo se očekuje i od domaćeg dečka Bruna Vranića, koji je na svim Challenge Tourovima ove godine zaradio sve stotke. Za dobru zabavu do zore bit će zadužni DJ-evi Volster, kolek3k, Phrasal i Lag.

Cijela subota biti će posvećena omiljenoj disciplini, od ove godine i olimpijskoj – BMX Freestyle. Favorit osječke publike zasigurno će biti domaći natjecatelj Marin Ranteša, no čekaju ga ozbiljni konkurenti poput Jacka Clarka te mladog Kierana Rilleya. Za posljednji tulum na ovogodišnjem PC-u, u subotu, 14. kolovoza, zaduženi su DJ-evi Jogarde, Sly i Pips. Cijene ulaznica za partyje u četvrtak, petak i subotu su 30 kuna.

Za ulaz u skatepark i dvorište Stare pekare bit će potrebna EU digitalna COVID potvrda. Pravo ulaza imaju cijepljene osobe, osobe s negativnim PCR testom (ne starijim od 72 sata) ili negativnim brzim antigenskim testom (ne starijim od 48 sati) te osobe koje su preboljele COVID-19. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 80 kuna omogućeno je za trajanja festivala na samom ulazu u skatepark.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content