ŽUJA KUP 2021. Gledatelji ponovno uživali u odličnom tenisu: Duvnjaku dvostruka kruna, slavio u singlu i u paru s Mihićem

Nakon dva turnirska dana u kojem je sudjelovalo ukupno četrdeset tenisača i tenisačica iz Slatine, Daruvara i Virovitice, koji su se natjecali u tri kategorije, završen je još jedan tradicionalni “Žuja kup”.

Usprkos teškim uvjetima za igru uslijed visokih temperatura, odigran je niz kvalitetnih i uzbudljivih mečeva među kojima se može izdvojiti upravo posljednji odigrani meč u kojem su Jure Duvnjak i Bojan Mihić osvojili titulu pobjednika u parovima.

Bio je to okršaj domaćih kombinacija i fantastičan susret prepun lijepih poteza, a konačan pobjednik odlučen je nakon dva vrlo iscrpna seta. Mihić i Duvnjak slavili su tijesno protiv Felendeša i Vašarevića rezultatom 7:5, 7:6.

Finale u parovima

U muškom singlu, prošlogodišnji pobjednik, Slatinčanin Alen Klun nije uspio obraniti naslov. Bolji od njega u polufinalnom meču sa 7:5, 6:3 bio je Jure Duvnjak. U drugom polufinalu snage su odmjerili Tony Slobodinski i Krunoslav Silner. I taj je susret odlučen u dva seta, a otišao je na stranu Silnera s laganih 6:3, 6:2. U velikom domaćem finalu Duvnjak je nadigrao Silnera i bez većih problema s konačnih 6:2, 6:2 stigao do ovogodišnjeg naslova.

U kategoriji žena odigrani su samo mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Finalni susret, u kojem su se sastali Dora Cicvarić i Silvija Uzelac, završio je također u dva seta. Bolja je bila Cicvarić sa 6:3, 6:3.

Finale singl

Finalistima su na kraju uručeni pehari i sponzorske nagrade. Organizacija ovogodišnjeg, tradicionalnog Žuja kupa, koji ujedno slovi kao prvenstvo županije u tenisu, ponovno je, kao i prošle godine, bila na visokom nivou.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content