3. ŽNL Aršanj slavio u pitomačkom “El Vinogradicu”, Jagica šest puta zatresao mrežu Bačevljana, hattrick Kizivata u povratničkoj utakmici Miholjca

Proteklog vikenda, točnije u subotu, 4. rujna, započela je nova sezona na terenima županijskih trećeligaša u skupinama Istok i Zapad.

3. ŽNL Istok

Svoju prvu natjecateljsku sezonu nakon nekoliko godina pauze započeo je Miholjac iz Gornjeg Miholjca i u prvom kolu ugostio Slavonac iz Novaka. Domaćin je na poluvremenu imao 2:1, ali je utakmica na kraju završila podjelom bodova, 3:3. Gosti su poveli već u 5. minuti pogotkom Darija Čavlovića, a onda Miholjac preko domaće “desetke” Gorana Kizivata preokreće do kraja prvog dijela golovima u 18. i 40. minuti. Za 2:2 u 52. minuti pogodio je Stanislav Smolić. Domaćin ponovno ima prednost u 65. minuti i ponovno je mrežu Siniše Klementa svojim trećim pogotkom “rasparao” Kizivat. U 84. minuti “ukazao” se Alen Nikolaus i poentirao za konačnih 3:3.

Prošlogodišnji viceprvak, momčad Kozica, gostovala je u Novakima gdje joj je “domaćin” bila Vaška. Već u 7. minuti Vedran Rončević dovodi Kozice u početnu prednost, a samo četiri minute kasnije stvari na početak vraća Ivan Stanić. Mreže su mirovale sve do 81. minute, a onda je Goran Hetrih pogodio mrežu Danijela Mataije i donio Kozicama tri boda na startu sezone.

Još jednu neizvjesnu utakmicu gledatelji su vidjeli u Orešcu, gdje su gostovali Plavi iz Jugovog Polja. Iako se domaćin ovog ljeta dodatno pojačao i na “papiru slovio” kao favorit, gostujuća momčad stigla je do minimalne pobjede. Trenutak odluke dogodio se u prvom dijelu, točnije u 18. minuti, kada je za momčad iz Jugovog Polja pogodak postigao Dominik Kralj i tako postavio konačan rezultat utakmice.

3. ŽNL Zapad

Prvo kolo u skupini Zapad donijelo nam je pitomački “El Vinogradico”, u kojem su snage odmjerili Otrovanec i aktualni prvak Aršanj iz Sedlarice. Aršanj je potvrdio kvalitetu i nastavio s odličnim igrama iz prošlosezonskog natjecanja. Sedlaričani su na kraju slavili s visokih 6:1. Dvostruki strijelac bio je iskusni Hrvoje Filipović, a po jedan pogodak postigli su također iskusni Branko Rašeta, Matija Tukač, Stiven Bogović i novopridošli napadač Saša Štefanić. Utješan pogodak za momčad Otrovanca djelo je Marka Živka.

No Limit TVIN, predvođen svojim mladim snagama uz nekoliko iskusnih igrača, odigrao je svoj prvi službeni ligaški susret u konkurenciji seniora i slavio protiv Stare Brezovice s konačnih 3:2. Gosti su poveli u 22. minuti pogotkom Josipa Zadeckog. Stvari je na početak u 58. minuti vratio iskusni Tomislav Filipović, a preokret domaćima u 78. minuti donio je talentirani Theo Filipović. U 87. minuti svoj drugi pogodak za 3:1 postiže Tomislav Filipović, a konačnih 3:2 postavlja u 90. minuti Stjepan Brođanac.

Sloga je u Dugom Selu “pomela” Branu iz Bačevca s visokih 8:0. Prvih pet pogodaka, od 2. do 47. minute postigao je domaći polivalentni igrač Ronald Jagica. Šesti i sedmi pogodak, u 52. i 72. minuti upisao je Luka Podnar, a “točku na i” svojim šestim pogotkom stavio je ponovno Jagica. Ovom pobjedom domaća momčad izbila je na vodeću poziciju nakon prvog kola.

Turanovac, koji se prošle sezone prije “gašenja” natjecao u 2. ŽNL Zapad, neće po dobrome pamtiti početak sezone u društvu županijskih trećeligaša. Prvo kolo na svom Jelavu otvorio je porazom protiv Turnašice. Za gostujuću momčad, koja je slavila s 3:0, precizni su bili Martin Kalenik, Matija Lovreković i Bernard Blažinčić.

(www.icv.hr, ts, foto: Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content