Amazon of Europe: Dravsku priču posjetili njemački i austrijski gosti na istraživačkom obilasku novouređene biciklističke staze

Jučer, 7. rujna 2021. godine, Dravsku priču posjetili su njemački i austrijski gosti na istraživačkom obilasku novouređene biciklističke staze Amazon of Europe koja se kroz pet zemalja proteže duljinom od preko 1.500 km.

Osmodnevno je putovanje autobusom i biciklima započelo u ponedjeljak 6. rujna u Murecku u Austriji, na početnoj točki Amazon of Europe ruta. Put je nastavljen južnom rutom duž Austrije i Slovenije, a popodne prvog dana su posjetitelji boravili u Virovitičko-podravskoj županiji – nakon ručka u Dravskoj iži na Križnici, noćili su u Dvorcu Janković u Suhopolju.

Dopodne drugoga dana bilo je rezervirano za Dravsku priču u Noskovcima, gdje su goste dočekali i cjelokupnim postavom Centra proveli članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Riječ je o ciljnoj skupini budućih posjetitelja na ruti koju u najvećem dijelu čine umirovljenici, biciklisti zaljubljenici u aktivan život i prirodu.

Ova je aktivnost provedena u sklopu provedbe projekta Amazon of Europe Bike Trail, DTP 2-002-2.2, u kojem je partner i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content