Djeca susjedu ogrebala auto, a on im zapalio kuću: Izgorjelo je sve za što smo se borili

Bez svega su u požaru ostali Anita Anić i Josip Mihaljević te njihovo šestero djece iz Mrzovića kraj Đakova.

Požar u kući podmetnuo im je susjed kojemu je netko od djece ranije slučajno ogrebao automobil.

Obitelj je toga danas slavila rođenje najmlađe kćeri Nives, a djeca su se igrala na ulici te su u igri ogrebali susjedu auto. Majka Anita, pišu 24 sata, odmah se ispričala susjedu te mu je rekla da će platiti trošak na autu koji su djeca napravila.

– Stajali smo iza dijela naše djece, rekli smo da ćemo snositi materijalni trošak, a susjed nam je počeo prijetiti – priča majka. U noći sa subote na nedjelju počela je proslava u Vrbici povodom rođenja malene Nives. U jednom je trenutku tijekom noći, priča obitelj, 22-godišnji mladić, čiji su automobil djeca navodno ogrebala, došao u njihovu praznu kuću i zapalio je.

– Drugi susjed odmah je došao po nas u Vrbicu. Objasnio nam je što se dogodilo – kaže Anita. Kada su došli pred svoj dom ostali su u šoku.

– Gorila je naša kuća, sve za što smo se borili. Pala sam na koljena i plakala, užasno sam se osjećala, nisam znala kako dalje – rekla je majka.

Sa susjedima su, dodaje, u dobrim odnosima.

– Nismo s nikim u sukobu, ni u zavadi pa nismo bili ni s njima. Mi smo nacionalna manjina. Moj muž nikada nije krao, nije radio probleme kao ni mi – ističe i dodaje kako nikada nisu tražili ničiju pomoć, ali im je sada potreban privremeni smještaj.

Obitelji su potrebne i stvari za djecu, trebali su krenuti u školu u ponedjeljak, ali zbog tragedije kreću tek od idućeg tjedna.

PU osječko-baranjska potvrdila je slučaj.

– Mladić je ušao u kuću dok nije bilo ukućana te namjerno izazvao požar paljenjem namještaja u jednoj od prostorija kuće. U požaru su opožarene tri prostorije, gdje su namještaj i stvari u potpunosti izgorjeli – priopćili su. U ponedjeljak je mladić i uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Obitelji možete pomoći uplatom na račun HR7023600003247535151 koji glasi na ime Stjepan Mihaljević koji je brat Anitinog nevjenčanog supruga Josipa ili donacijama na adresu Ulica Braće Radića 19 u Kešincima.

(vecernji.hr, 24sata.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content