DOBRO DJELO Ispred slatinskih Plodina pronašao novčanik s više tisuća kuna: Pobrinuo se da se vrati u ruke vlasnika

Kada ste vidjeli ili čuli da je netko izgubio novčanik, koliko ste puta pomislili da ga ta osoba više neće vidjeti? Takve situacije su nažalost uobičajene pa se na one koje završe s vraćenim novčanikom i novcem itekako gleda pozitivno. Jedna od tih pozitivnih priča jučer (utorak) se dogodila ispred Plodina u Slatini. 

Naime, kupac je pronašao novčanik ispred trgovine i odlučio se pobrinuti da se vrati vlasniku. 

Kako nam je ispričala zamjenica voditeljice Plodina u Slatini, Milka Horvat, kupac je novčanik pronašao kod kolica i predao ga blagajnici. 

– Blagajnica me informirala o novčaniku kojeg smo pregledali te u njemu nije bilo dokumenata na kojima piše tko je vlasnik novčanika. Tada smo pozvali policiju koja je ubrzo došla, pregledala i popisala sve novčanice koje su se nalazile u njemu – priča nam M. Horvat i dodaje kako kupci često gube ili zaboravljaju stvari u trgovačkom centru. 

– Često se događa da netko izgubi mobitel, novčanik i slično. Ako vidimo da ima nekakvih dokumenata pomoću kojih možemo utvrditi vlasnika zovemo ih sami, a ako nema tada zovemo policiju – kaže M. Horvat.

Iako je ovo potez koji bi trebao biti uobičajen, nažalost u stvarnosti nije. Zato zaslužuje da ga spomenemo i javno pohvalimo. 

(www.icv.hr, mp, adf, Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content