Drama na pruzi kod Osijeka: Vlak prešao preko žene, pad između tračnica joj spasio život

blank
Foto: čitatelj

Na tisuće ljudi svakodnevno riskira život prelazeći prugu na nedozvoljenim mjestima, a posebice su tome skloni stanovnici dvaju osječkih naselja – Drvljanika i Sjenjaka, koje “dijeli” željeznička pruga. Upravo na tom dijelu ima više kolosijeka što je dodatna opasnost, a samo stotinjak metara dalje u smjeru željezničkog kolodvora, kod podvožnjaka u Trpimirovoj, situacija je identična.

Samo splet sretnih okolnosti spasio je život ženi koja je u subotu prelazila preko pruge na strogo zabranjenom dijelu, u trenutku nailaska vlaka. U žurbi da “pobjegne” ispred vlaka, žena je pala između tračnica, a cijeli je “šinobus” doslovce prešao preko nje. Iako prestravljena ostala je ležati mirno, te je ostala živa i neozlijeđena.

– Pretrnuo sam, uplašio sam se za njezin život, ali u tako kratkom vremenu, odnosno na maloj udaljenosti teško je zaustaviti vlak na mjestu, iako se na toj dionici vozi, kako mi to kažemo, kolodvorskom brzinom, odnosno sporo. Čim sam uspio zaustaviti vlak potrčao sam van iz kabine vidjeti što se dogodilo. Bilo mi je loše i strahovao sam od najgorega – ispričao je za Glas Slavonije strojovođa.

Premda bi se očekivalo da takav primjer posluži kao upozorenje građanima, oni su čak i tijekom očevida nastavili prelaziti prugu i “probijati” se između policije, vlaka i očevidne ekipe pa, nakon usmenih upozorenja, policiji nije preostalo ništa drugo nego ispisati im kazne.

(www.icv.hr, tj)