EUROPSKI TJEDAN SPORTA U hali Viroexpo održan “Obiteljski dan”: Djeca i roditelji uživali u zajedničkim sportskim aktivnostima

blank

U nedjelju u multifunkcionalnoj hali Viroexpo programom “Obiteljski dan” nastavljeno je obilježavanje Europskog tjedna sporta u organizaciji Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije.

– U suradnji s udrugom „Sport za sve“, nakon početnog zagrijavanja organizirali smo sportski poligon te natjecanja u loptačkim sportovima: košarci, nogometu i stolnom tenisu, a nakraju su svi sudionici dobili savjete o zdravoj prehrani – rekla je tajnica županijske Sportske zajednice Dora Međimorec.

Na početku je sve pozdravio i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

Djeca, ali i odrasli, koji su bili u njihovoj pratnji, s oduševljenjem su prionuli vježbanju i natjecanju. Dva sata protekla su gotovo u trenu. Na kraju su se svi s fitness trenericom i nutricionisticom Martinom Presečan mogli posavjetovati o zdravoj prehrani.

– Igrala sam košarku i nogomet, koji mi se svidio i ubuduće bi ga voljela trenirati. Nadam se da ćemo se još koji puta ovako natjecati – rekla nam je devetogodišnja Paula, a nogomet se najviše svidio i Kristijanu.

– Trenirali smo, vježbali trbušnjake i na kraju smo igrali nogomet. Nije mi bilo naporno, a najbolje mi je bilo igrati nogomet – zadovoljan je bio sedmogodišnji Kristijan.

U spomenutu aktivnost uključila su se i udomljena djeca i njihovi udomitelji uključeni u projekt „More more“ koji provodi Centar za socijalnu skrb Virovitica, uz partnere Centar za socijalnu skrb Požega, Sportsku zajednicu grada Virovitice, Sportsku zajednicu Virovitičko – podravske županije, Glazbenu školu Jan Vlašimsky Virovitica, Gradski muzej Virovitica i Hrvatsku udrugu pripovjedača ”Pričalica”. 

– Udruživanjem više projekta s istim ciljem možemo postići puno bolje rezultate. U našem projektu bitan je pokret i sport. Ako se zajedno uključimo u zdravo i sretno odrastanje djece onda ćemo dobiti zdravu i sretnu djecu – zaključila je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitica Marija Bajan-Prokl.

(www.icv.hr, mš)