FOTO Blijedo izdanje Grofova na Parku: Raspoloženi Natanael Vidak spasio Suhopoljčane od domaćeg potopa protiv Garešničana

Niti drugo prvenstveno kolo 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica neće po dobrome pamtiti strateg Grofova Samuel Spudić. Naime, nakon početnog poraza na otvaranju sezone proteklog vikenda u Legradu, uslijedio je novi posrtaj, ovog puta pred domaćom publikom na suhopoljskom stadionu Park. Koban za Suhopoljčane jučer (subota) je bio Garić iz Garešnice.

Gostujuća momčad bolje je ušla u susret, djelovala kompaktnije, a prvu pravu prigodu pretvorila je u pogodak. Igrala se 16. minuta, a uspješno okončana akcija Garešničana krenula je od gostujućeg kapetana Dragana Vaclaveka. U konačnici, nečuvan je pred domaćim vratima bio Klaudio Jergović koji smireno posprema loptu u mrežu i dovodi svoju momčad u prednost. Malo tko bi vjerovao da će to biti i konačan rezultat utakmice.

IMG_7983_900x600

Domaći vratar Natanael Vidak od tog je pogotka “zaključao” svoju mrežu i fantastičnim se obranama prometnuo u prvo ime susreta, dok pravih suhopoljskih pokušaja u prvom dijelu gotovo da i nije bilo.

U 19. minuti gosti pokušavaju prizemnom loptom iz slobodnog udarca, ali ovog puta sigurna je domaća obrana. U 25. minuti “sumnjivi” žuti karton zaradio je domaći kapetan Ivan Egri, a upravo je iz tog slobodnjaka gostujuća momčad bila blizu povećanja vodstva. Odličan pokušaj Ante Starčevića zasjenila je sjajna parada suhopoljskog čuvara mreže.

Nakon tog gosti imaju udarac iz kuta, ponovno je na pravom mjestu Vidak, a ubrzo nakon tog i drugi udarac iz kuta, ali gostujući pokušaj gotovo s crte očistio je domaći stoper Renato Jularić. Nastavlja se opsada suhopoljskog gola. U 29. minuti Dorian Bogati gubi loptu na sredini terena, “krade” ju Starčević i sjajno u prostor podvaljuje Tomislavu Oršiću, ali, u situaciji “jedan na jedan” ponovno je uspješniji Vidak.

IMG_7986_900x600

Nesigurnost suhopoljske obrane umalo je u 33. minuti iskoristio strijelac prvog pogotka, čiji pokušaj loba završava pokraj vratnice. I onda, nakon što su preživjeli “streljanu”, domaći stvaraju prigodu u 34. minuti. Sve je započeo Dominik Šantavec, nastavili su kombinirati Dominik Bogati i Marko Sertić, ali udarac suhopoljskog napadača završio je pokraj vrata gostiju. U 37. minuti ponovno prijete domaći. Ubačaj Mihaela Grljaka završio je na glavi Luke Čubelića, ali ponovno bez prave završnice i opasnosti za gostujućeg vratara Tomislava Dubravca. To je bilo sve što su gledatelji vidjeli u prvom dijelu.

Odmah na startu nastavka dalekometan pokušaj nogometaša Garića, ali ponovno završava u sigurnim rukama mladog domaćeg vratara. Pet minuta kasnije bude se domaći, a možda i najljepši pokušaj drugog dijela bio je slobodni udarac u 50. minuti s nekih 25 metara od gostujućih vrata. Loptu je namjestio Enio Kirin, sjajno prebacio “živi zid”, ali paradom se ovog puta iskazao i gostujući čuvar mreže. Nakon ubačaja iz kuta pokušao je Grljak, no njegov šut završio je visoko iznad vrata Tomislava Dubravca.

IMG_7989_900x575

Domaći su bili razigraniji, u nastavku su ušli Vlatko Lach i Hrvoje Juhas, ali nije bilo pravih prilika za izjednačenje rezultata. S druge strane, spašavao je Vidak, a dvije prilike u kojima je već bio matiran, nevjerojatno su s pet metara iznad grede poslali napadači garešničke momčadi. Od prve minute na travnjaku je bila prisutna velika nervoza igrača obje momčadi, što je na kraju rezultiralo s čak deset žutih kartona, od kojih šest u korist domaće momčadi.

Suhopoljski strateg Spudić “potrošio je glasnice”, pokušao sve, “skakao” uz aut liniju, ali ovog puta nije bilo efekta, njegovi igrači nisu bili na potrebnoj razini i bodovi odlaze u Garešnicu.

IMG_8047_900x600

-Na suce se nećemo vaditi, što je tu je, ali žao mi je što se uvijek pojedinci na nama dolaze učiti, s obzirom da je Karlu Rupčiću ovo prva utakmica koju sudi u ovom rangu natjecanja kao glavni sudac. Što se nas tiče, definitivno nismo bili pravi, tek pred kraj drugog dijela kad smo malo preuzeli inicijativu i počeli igrat svoju igru i stvarati prigode. Čestitam golmanu Vidaku koji nas je stalno držao na životu i obranio puno gostujućih šansi, jer da nije bilo njega rezultat bi bio puno veći u korist gostiju. Čestitam Garešničanima na pobjedi – rekao je nakon susreta Spudić.

IMG_8055_900x600

Suhopoljsku momčad idućeg vikenda čeka vrlo teško gostovanje, odnosno županijski derbi protiv Pitomače koji se igra na Gmanju.

Suhopolje – Garić 0:1
Igrač utakmice: Natanael Vidak

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content