Gradonačelnik Ivica Kirin obišao novouređeni prostor Glazbene igraonice u Centru kulture: Interes djece sve veći

Nakon što je Glazbena škola “Jan Vlašimsky” 2019. godine proglašena najboljom glazbenom školom u Republici Hrvatskoj, velik interes učenika za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje još se dodatno povećao. Veliki interes djece je i za Glazbenu igraonice pa ih je ove godine, prema riječima ravnatelja Damira Mihaljevića, upisano 100-tinjak.

Osim toga, Glazbena škola od ove godine ima i odjele za udaraljke i rog, za što su dobili suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, te se samim time javila i potreba za dodatnim prostorom.

Stoga je Grad Virovitica ustupio Glazbenoj školi prostore u Centru kulture, gdje je ovih dana preseljena Igraonica. Isto tako, u Centru kulture će se održavati i nastava za udaraljke.

– Zahvalio bih Gradu Virovitici što nam je omogućio dodatan prostor za korištenje jer u školi nema kapaciteta kako bi se najmanjima omogućilo kvalitetno predškolsko obrazovanje. Igraonica je otvorena ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 16 do 20 sati, a zainteresirani za upis mogu se javiti nastavnicama predškolskog odgoja koje će ih dalje uputiti u proces upisa – rekao je ravnatelj GŠ “Jan Vlašimsky” Damir Mihaljević.

20210922_120535
foto: virovitica.hr

Novouređeni prostor Glazbene igraonice obišao je danas i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, istaknuvši kako je ovo samo privremeno rješenje do izgradnje nove Glazbene škole u kojoj će svi odjeli glazbenog obrazovanja biti objedinjeni na jednom mjestu.

– Čestitam ravnatelju i svim nastavnicima i profesorima na brojnim uspjesima i širenju djelatnosti. To u potpunosti opravdava projekt izgradnje nove škole s koncertnom dvoranom. Drago mi je što je interes djece ovako velik, što djeca ne dolaze samo s područja grada Virovitice, već i iz okolnih mjesta – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content