Hrvatska pošta prihvatila prijedlog TZGS za izdavanje poštanske marke s likom skladatelja Milka Kelemena

Krajem lipnja 2021. godine, Turistička zajednica grada Slatine uputila je prijedlog Povjerenstvu za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskih maraka Republike Hrvatske za izdavanje poštanske marke s likom našeg sugrađanina Milka Kelemena. Prošlog petaka je stigao pozitivan odgovor Ureda za korporativni marketing Hrvatske pošte u kojemu je navedeno da je prijedlog usvojen. Izdavanje poštanske marke s likom skladatelja Milka Kelemena uvrstit će se u program izdavanja prigodnih poštanskih maraka i njeno izdanje planirano je u 2024. godini povodom 100. obljetnice maestrovog rođenja. Izdanje će biti tiskano u seriji ”Znameniti Hrvati”, što ne čudi s obzirom da je Milko Kelemen najznačajniji hrvatski skladatelj avangardne glazbe svjetskog glasa.

– Ponosni smo i sretni što je Povjerenstvo prihvatilo naš prijedlog. Vjerujemo da će izdavanje poštanske marke značajno doprinijeti promociji naše destinacije, odnosno promociji jedne od najvažnijih kulturnih manifestacija Virovitičko-podravske županije „Dani Milka Kelemena“, a koja se održava već 27. godina. Maestro Kelemen je uvijek s ponosom isticao Slatinu kao mjesto svog rođenja o čemu svjedoči i njegova bogata donacija Zavičajnom muzeju Slatina, ali i njegova želja da se međunarodni glazbeni festival koji nosi njegovo ime održava baš u našem gradu, bez obzira što je djelovao u sredinama koje su se profilirale kao prijestolnice kulture. Milko Kelemen je definitivno upisao Slatinu na kulturnu kartu Europe i na svima nama je odgovornost da taj potencijal maksimalno iskoristimo. Iskreno se nadamo da ćemo u budućem razdoblju festival staviti u funkciju turizma i gospodarstva te da će težnje TZG Slatine prepoznati glavni nositelji ovog događanja. Zahvaljujemo Hrvatskoj pošti što je prepoznala važnost našeg najpoznatijeg Slatinčanina i samim tim otvorila mogućnosti da proslava velike obljetnice Kelemenova rođenja, ali i okrugle obljetnice međunarodnog glazbenog festivala, bude još značajnija i bogatija. Ovo je pravi poklon našem gradu za rođendan! Hvala Gradu Slatini i predsjedniku TZG Slatine, odnosno gradonačelniku Ostrošiću koji je bitno utjecao na to da kultura u našem gradu bude jedan od prioriteta jer su ulaganja u kulturno-zabavne manifestacije zaista na zavidnom nivou – rekao je Jurica Bosak, direktor TZG Slatine.

Osim što je Milko Kelemen bio skladatelj, bio je poznat i kao glazbeni pedagog, pisac, svjetski putnik ali i osnivač, organizator i prvi predsjednik Muzičkog biennala Zagreb. Više o ovom izvanrednom čovjeku možete pročitati u službenom prijedlogu kojega je TZG Slatine dostavila Povjerenstvu.

(www.icv.hr, adf, TZG Slatine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content