Hrvatski časnički zbor Vrbovec skuhao najbolji fiš na 9. slatinskoj Fišijadi

Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina danas (nedjelja) je bila domaćin otvorenog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša. Nakon prošlogodišnje covid stanke, ova je slatinska udruga pod pokroviteljstvom Grada Slatine, Turističke zajednice grada Slatine i Ministarstva hrvatskih branitelja vrlo uspješno organizirala 9. slatinsku Fišijadu kojom tradicionalno obilježava obljetnicu oslobođenja vojarne u Slatini i karaula u Kapincima i Noskovcima, inače prvih vojnih objekata oslobođenih 1991. godine na potezu od Osijeka do Koprivnice. Ujedno je to bila i završnica brojnih događanja i manifestacija u sklopu programa povodom obilježavanja Dana grada Slatine.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina Ivana Selenića koji se tom prigodom prisjetio događanja 16. rujna od prije 30 godina kada su oslobođene karaule i slatinska vojarna, što je bilo od velikog značaja ne samo za slatinski kraj već i cijelu Slavoniju, pa i Hrvatsku, natjecanje je otvorio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.

Nakon svečanog otvorenja 9. slatinske Fišijade, izaslanstva Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina na čelu s predsjednikom Ivanom Selenićem i Grada Slatine koju su predvodili gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, odala su počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem cvjetnog aranžmana i lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade. Počast su odali i predstavnici ostalih braniteljskih udruga sa slatinskog područja, te predstavnici Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec.

Dvočlane ekipe su bile raspoređene oko paviljona u Parku 136. slatinske brigade, a uz natjecateljski duh i pripremanje fiš paprikaša dan je bio idealan za druženje, a koji je osim suncem bio obasjan razdraganim licima, ne samo natjecatelja, već i brojnih posjetitelja koji su im došli pružiti potporu.

Osim natjecateljskih kotlića, vlasnik restorana Stari podrum Vlado Kontić, uz pomoć učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina smjer konobar i kuhar, skuhao je i dva kotla ukusnog fiša koji su posjetitelji Fišijade mogli kušati besplatno.

Dok se uz prijateljsku atmosferu fiš lagano krčkao, svim sudionicima Fišijade zahvalnice su uručili zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, direktor Turističke zajednice grada Slatine Jurica Bosak i predsjednik UDVDR Slatina Ivan Selenić.

Ocjenjivačka komisija čija je predsjednica bila slatinska ”kraljica” kolača Sandra Jadek, a koja je ujedno i expert za fiš, kao i slatinski pročelnik Krunoslav Šarabok i Srećko Bosak, imala je težak zadatak kušati i među 24 uzorka ocijeniti koja su tri fiš paprikaša bila najbolja. Ocjenjivala se boja, okus, kompaktnost i opći dojam, a nakon što su usuglasili svoj sud, ocijenili su da je najbolji fiš paprikaš na ovogodišnjoj Fišijadi skuhala ekipa Hrvatskog časničkog zbora iz Vrbovca, koja je titulu prvaka osvojila i na 8. slatinskoj Fišijadi. Drugo mjesto pripalo je ekipi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Općine Zdenci, a treće ekipi HDZ-a grada Slatine.

Diplome, te kotlić kao zasluženu nagradu najboljima je uručio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Na kraju se svim natjecateljskim ekipama zahvalio predsjednik UHDVDR Ogranak Slatina Ivan Selenić, kao i pokroviteljima Fišijade. (www.icv.hr, ADF, MF; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content