KUD Podravina Čađavica na Pekmezijadi i sportskim igrama hrvatskih branitelja u Dugoj Međi

Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može, dokazali su to čađavički kudovci pod vodstvom voditelja i koreografa Igora Jurana u subotu u Dugoj Međi, nastupajući na 10. Pekmezijadi i sportskim igrama hrvatskih branitelja pod nazivom ”Pekmezom protiv stresa”.

Kao i sva ostala kulturno-umjetnička društva, tako se i vodstvo KUD-a “Podravina” Čađavica u posljednje vrijeme susrelo s problemom aktiviranja tamburaša i nabavom i izradom narodne nošnje kako bih odjenuli u narodno ruho sve svoje nove članove kojih je za pohvalu u posljednje vrijeme pristigao popriličan broj. Sve prepreke su uspješno svladane te se KUD po prvi puta predstavio u Dugoj Međi gdje mu je domaćin bila Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, a podršku nastupu između ostalih dali su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Mario Klement, te načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Duga Meda4.9.21 17

Kudovci su izveli pjesme i plesove Slavonije, a prvi plesni nastup imala je polovica plesača Marta Kokorić, Monika Đeveljekaj, Anita Cvetičanin, Hana Cigrovski, Lana Vanek, Sara Erdec, Petra Bučanac, Lea Molnar, Arabela Šimunović,Josipa i Klara Bučanac, dok su prvi tamburaški nastup imali Mario Klen i Bartol Pintarić.

Predsjednica KUD-a Valentina Predrevac uputila je zahvalu svima koji su pridonijeli da ovo gostovanje prođe što je najbolje moguće s porukom da se na isti način dokažu i u nedjelju gdje su gosti Udruge žena Josipovo na manifestaciji “Zagorske jeseni”. (www.icv.hr, ADF, ŽP; Foto: KUD Podravina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content