Ministrica Tramišak uručila ugovore općinama i gradovima s područja OBŽ: Našicama gotovo 2,5 milijuna kuna za vrtić, infrastrukutu u industrijskoj zoni i vatrogasni dom

Nakon što je uručila ugovore o sufinanciranju EU projekata koje provodi Grad Osijek, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak danas (17. rujna 2021. godine) je uručila još 16 ugovora za 11 jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije. U nazočnosti župana Ivana Anušića, u sjedištu Županije u Osijeku ugovori su uručeni općinama Semeljci, Bizovac, Strizivojna, Petrijevci, Ernestinovo, Čepin, Darda, Viškovci i Satnica Đakovačka te Gradu Našice a potom i Belom Manastiru.

Ministrica Nataša Tramišak naglasila je kako su dodijeljena sredstva za projekte financirane od strane Europske unije, a ostatak koji bi trebale financirati same jedinice regionalne i lokalne samouprave, u ovom im slučaju sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

– Riječ je o sredstvima iz državnog proračuna, a sada dodjeljujemo još 16 ugovora vrijednih 24,1 milijun kuna za 11 gradova i općine s područja Osječko-baranjske županije koji realiziraju različite europske projekte poput izgradnje dječjih vrtića, energetskih obnova javnih zgrada te ostalim projektima koje su nominirali prema europskim fondovima, a završeni su ove godine ili će biti završeni u sljedeće dvije godine. Kada govorimo o cijeloj Osječko-baranjskoj županiji prije desetak dana dodijelili smo ugovore županu za projekte koje provodi Županija, a također smo dodijelili ugovore i Gradu Osijeku vrijedne 24 milijuna kuna čime dolazimo do ukupno 78 milijuna kuna sredstava iz Fonda za sufinanciranje europskih projekata – kazala je ministrica Tramišak.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako su kvalitetni projekti u jedinicama lokalne samouprave ključ napretka cijele županije.

mini IMG 8600

– Kontinuirano se radi na tome da sve projekte koje osmisle i realiziraju jedinice lokalne samouprave podupiru Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Vlada RH i Europska unija. U svemu tome, ključni su načelnici i gradonačelnici koji svojom vizijom i inicijativom pridonose konačnoj provedbi projekata i mogućnostima sufinanciranja europskim sredstvima. Pred nama je nova financijska perspektiva koju moramo iskoristiti zbog čega pozivam sve dionike da zajednički promišljamo o investicijama koje će donijeti boljitak i napredak naše zajednice. Osječko-baranjska županija trenutno provodi dva strateški važna projekta, izgradnju RDC-a i GC-a koji će dovesti do gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Cilj nam je provoditi projekte koji će imati dodanu vrijednost, a i posljednji pokazatelji govore u prilog snažnog napretka i rasta, s kojima ćemo, siguran sam, nastaviti i u budućnosti – rekao je župan Ivan Anušić te čestitao svim načelnicima i gradonačelnicima koji su ostvarili uvjete za sufinanciranje svojih projekata.

Načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević izrazio je zadovoljstvo zbog dodjele 1.950.000 kuna, odnosno 50 posto od udjela Općine u realizaciji izgradnje vrtića u Semeljcima.

Na odobrenim sredstvima i potpori od 1.440.830 kuna za izgradnju biciklističkih staza, te izradu projektno tehničke dokumentacije obnove utvrde Kolođvar u iznosu od 252.774,83 kuna zahvalio je načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac, dok je bizovački načelnik Srećko Vuković također zahvalio na 1.661.062 kuna za projekt “Čuvarica baštine u srcu Bizovca”.

Grad Našice za projekt Dječji vrtić Zvončić Našice, odnosno izgradnju područnog dječjeg vrtića u Jelisavcu dobio je 471.500,92 kune, a za izgradnju osnovne i dodatne zajedničke infrastrukture u industrijskoj zoni Našice, 1.297.879,02 kuna, dok je rekonstrukciju i dogradnju mjesnog doma i dogradnju vatrogasnog doma u naselju Velimirovac, Gradu Našice sufinancirano 717.893,13 kuna.

Ugovori su još uručeni Općini Petrijevci za izgradnju biciklističko-pješačke staze od Satnice do Petrijevaca, 1.873.519,63 kuna, Općini Strizivojna za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića Strizivojna, 729.204,65 kn, Općini Ernestinovo za izgradnja biciklističke infrastrukture u Općini Ernestinovo, 560.100,67 kn, Općini Darda za biciklističku stazu 681.243,52 kn, te kuće u romskom naselju, 3.060.344,14 kn.

A isti iznos od 269.205,08, dobile su Općina Viškovci i Satnica Đakovačka za izgradnju vatrogasno-edukacijskog centra u naselju Vučevci.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content