Obrtnička komora VPŽ i ove jeseni organizira polaganje majstorskih ispita u tridesetak zanimanja, evo kako se prijaviti

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i ovu jesen organizira polaganje majstorskih ispita u tridesetak obrtničkih zanimanja. Uz to što je kruna pojedine struke, majstorska diploma je često uvjet za otvaranje određenih obrta, kao i za primanje naučnika na stručnu praksu. Najčešća zanimanja za koja se polažu ispiti su frizeri, kuhari, automehaničari, instalateri grijanja i klimatizacije, elektromehaničari itd.

Prijave za nadolazeći rok traju do 24. rujna, a svi kandidati koji udovolje traženim uvjetima će se tijekom organiziranih predavanja dodatno pripremati za ispite koji ih čekaju u studenome i prosincu.

Prijave za ispite o stručnoj osposobljenosti traju još ovaj tjedan, a nudi se dvadesetak obrtničkih zanimanja poput keramičara, masera, poslužitelja jela i pića, cvjećara-aranžera. Za polaganje ovih ispita nije potrebna završena srednja škola niti formalno radno iskustvo. Ispiti će se održati tijekom druge polovice listopada.

Podsjećamo da su obje vrste ispita sufinancirana od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Sve informacije oko upisa i polaganja ovih ispita možete dobiti u Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, na adresi Pavla Radića 3, Virovitica, web stranici www.okvpz.hr, ili na telefon 033/725-493.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content