Održana 3. Sjednica Gradskog vijeća Grada Našica: Maratonska raspava o vrtićima, socijalnoj skrbi, uređenju cesta i drugim aktualnim temama

Nakon ljetne stanke, jučer (četvrtak) je održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica kojoj je nazočilo 14 od 15 vijećnika te je konstatirano da postoji kvorum za pravovaljano odlučivanje i donošenje akata na Sjednici.

Osim gradskih vijećnika nazočni su bili i ravnatelji, direktori i predsjednici institucija, tvrtki i udruženja s područja Grada Našica, koji su podnijeli izvješća za 2020. godinu.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar istaknuo je zadovoljstvo održanom sjednicom kao i prihvaćanjem svih točaka dnevnog reda.

– Rasprava je bila duga pa se sjednica pretvorila u maratonsku budući da je trajala preko tri sata, zajedno sa aktualnim satom, koji je pitanjima bio ispunjen svih 60 minuta. Mnoge institucije i poduzeća dobila su i pohvale što se tiče njihovoga rada i truda, a to je važno  istaknuti jer znamo da su radili i izvještavali o 2020., pandemijskoj godini. Donesene su i odluke koje direktno utječu na daljnja ulaganja u Gradu poput rekonstrukcije DVD-a te izgradanje vrtića u Markovcu, kao i odluka o socijalnoj skrbi prema kojoj se pomažu sva vrtićka djeca, odnosno kojim im se subvencionira boravak– rekao je za TV Našice predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba dao je odgovore na sva postavljena pitanja tijekom Aktualnog sata.

– Na aktualnom smo satu raspravljali o vrtićima pri čemu je istaknuto kako je za osam posto povećan broj upisane djece u vrtiće što nam je svima izuzetno drago. Sukladno tome, spomenut je dječji vrtić u Markovcu za kojeg sam siguran da ćemo povući tražena sredstva od EU u iznosu od gotovo sedam milijuna kuna. To je uistinu potreba, jer ove pedagoške godine imali smo 36 djece neupisane u gradski vrtić, pa smo napravili preraspodjelu prema privatnim vrtićima. Radi se o najranjivijoj kategoriji stanovništva, djeci i mladim obiteljima koji stvaraju svoju egzistenciju, stoga je bilo bitno osigurati im jednake uvijete za upis djece u vrtić. Postavilo se pitanje i o gradskim jaslicama koje su projektirane i za njihovu izgradnju čekamo povoljno razdoblje EU fondova za nominaciju financiranja- istaknuo je i dodao:

– Raspravljalo se i o uređenju kružnih tokova na ulasku u Našice, a u vlasništvu Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste gdje smo u procesu ishođenja dozvola za uređenje. Dotakli smo se teme uređenja dječjeg igrališta pored dvorca koje će se obnoviti u sklopu projekta obnove Perivoja i dvorca Pejačević. Pitanja su upućena i za radne bilježnice, koje su s malim zakašnjenjem prije koji dan stigle na školske klupe, a koje su sufinancirane od strane Grada. Zanimljiva sugestija se ticala psihološke pomoći za vrijeme pandemije, posebice djeci, gdje ćemo dati inicijativu zdravstvenim djelatnicima za organizaciju istih– rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se na korektnom odnosu i radu, te vijećnicima na postavljenim pitanjima.

Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar (HDZ) izvijestio je da vijećnica Silva Miškulin više nije vijećnica Domovinskog pokreta, već će u Gradskom vijeću djelovati kao nezavisna vijećnica.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content