Oni trenutno izvoze 90 posto svojih proizvoda, a od toga 95 posto završava na zahtjevnom tržištu Njemačke i Austrije: Ministrica Marija Vučković posjetila tvrtku TVIN

blank
Foto: K. Toplak

Oni trenutno izvoze 90 posto svojih proizvoda, a od toga 95 posto završava na zahtjevnom tržištu Njemačke i Austrije. Ističu da su značajno digli svoju proizvodnju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no žele još više. To se moglo čuti od čelnih ljudi TVIN-a, vlasnika Hrvoja Vampovca i direktora Marija Mikolaša, u prigodi posjeta ministrice poljoprivrede Marije Vučković tom značajnom proizvođaču namještaja.

Uz ministricu Vučković i njene suradnike bili su tu, između ostalih, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

TVIN postoji od 1913. godine. O budućim planovima tvrtke govorio je Hrvoje Vampovac, a Mario Mikolaš je, između ostalog, upoznao ministricu Vučković s proizvodnjom u TVIN-u u kojem trenutno radi 553 djelatnika. Osim izvoznih programa bave se opremanjem hotelskih i ugostiteljskih objekata, proizvodnjom uredskog namještaja, parketa i kaluparskih proizvoda. 

(vpz.hr)