ČETVRTA MEDALJA ZAREDOM Pobjedom u Splitu mladi osječki košarkaši potvrdili kvalitetu i potencijal

Župan Ivan Anušić primio je jučer (četvrtak) članove osječke košarkaške ekipe “Krvopije“, ovogodišnje pobjednike u košarci 3×3 na nedavno održanim Međunarodnim igrama mladih u Splitu.

Podsjećamo kako su mladi igrači Tin Grujić, Luka Varga, Luka Ćurak i Gabrijel Flanjak, uz koje su bili trener Nedjeljko Matić i njihov voditelj Davor Ćurak, u Splitu krajem kolovoza sudjelovali na velikoj međunarodnoj završnici ”Plazma sportske igre mladih” gdje se više od 1.000 mladih sportaša iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske natjecalo u deset sportova.

Pravo nastupa u košarci 3×3 ostvarile su dvije najbolje plasirane ekipe iz Hrvatske, Dinamo Zagreb i Krvopije Osijek, a u jakoj konkurenciji osječki košarkaši bili su najbolji te po treći put od 2018. godine na ovom natjecanju osvojili prvo mjesto (jednom su bili srebrni).

Inače, sva četvorica su kadeti osječkog prvoligaša KK Vrijednosnice Osijek, a nedavno su dobili rješenje o kategorizaciji sportaša od Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno stekli status vrsnih sportaša Hrvatske IV. kategorije.

– Ovo su mladi vrhunski sportaši koji su već ostvarili niz zapaženih rezultata, a nedavno su u Splitu osvojili četvrtu medalju zaredom na Međunarodnim igrama mladih što pokazuje kvalitetu, kontinuitet i potencijal za daljnji rad. Danas im i na ovaj način dajemo podršku, kao i informacije o aktivnostima Županije za razvoj sporta. Jedna od njih je inicijativa da sve nastavno-sportske dvorane srednjih i osnovnih škola kojima smo osnivač, moraju biti besplatne i otvorene za sve klubove i ostale koji se bave organiziranim sportskim aktivnostima te osobito preko zime kada nemaju gdje trenirati. Dvorane trebaju prioritetno biti njima na raspolaganju, a potom rekreativcima koji plaćaju korištenje dvorana. Do kraja ove godine to ćemo i ostvariti- rekao je župan Ivan Anušić te još jednom čestitao mladim košarkašima i njihovim trenerima.

Naglasio je i kako će Osječko-baranjska županija preko Sportske zajednice OBŽ i dalje financijski i na druge načine pratiti njihov rad.

Mladi igrač Luka Varga zahvalio je županu na podršci, a svojim suigračima i trenerima na odličnoj igri te je najavio kako je pred njima sada zahtjevna sezona u matičnom klubu KK Vrijednosnice Osijek u borbi za nastup na državnoj razini.

(www.icv.hr, tj)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content