Poznati su svi parovi osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa: Hajduk, Dinamo i Rijeka putuju u Slavoniju

Pobjedom Slaven Belupa nad Karlovcem (2-0), kompletirana je šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa. Za razliku od prethodnih sezona, ovaj put nije bilo iznenađenja, pa su svi prvoligaši ostali na broju, osim Hrvatskog Dragovoljca koji se nije niti plasirao u Kup.

Nova faza najmasovnijeg hrvatskog nogometnog natjecanja kreće 27. listopada, a poznati su i svi parovi. Baš kao i u šesnaestini finala, ni u osmini finala nema ždrijeba već se parovi određuju na temelju koeficijenta u Kupu. Parovi četvrtfinala i polufinala određuju se na temelju ždrijeba u kojem nema nositelja.

Nakon što je u nogometnoj fešti bio bolji od Primorca (2-1) u Biogradu, Hajduk će u osmini finala Kupa igrati protiv Belišća. A Splićani itekako pamte ovaj klub iz Baranje koji ih je već jednom poprilično namučio. U sezoni 2006./2007. igrali su također u osmini finala, a žilavi gosti iz Belišća su nakon regularnog dijela imali 2-2. Ipak, Hajduk nije dopustio iznenađenje. U produžecima je prebacio u brzinu više pa s 5-2 prošao dalje.

Nakon uvjerljive pobjede protiv Orijenta (4-1), Dinamo u osminu finala ide na još jednog drugoligaša, ovaj put na sami istok Hrvatske. Hrvatskom prvaku će se pokušati suprotstaviti BSK iz Bijelog Brda.

Osim Hajduka i Dinama, put Slavonije će i Riječani. Rijeka će put u četvrtfinale tražiti preko trećeligaša Oriolika iz Oriovca, a Lokomotivu nakon proživljene drame penala u Dugopolju čeka drugoligaš Varaždin.

Osijek će odmjeriti snage s nekadašnjim prvoligašem Rudešom, a osmina finala donosi nam i jedini prvoligaški sraz između Šibenika i Slaven Belupa. I jedni i drugi su se poprilično namučili u šesnaestini finala. Šibenčani su s 1-0 srušili Međimurje, a Belupo je bio bolji od Karlovca (2-0).

Istra 1961. će gostovati u susjedstvu kod Rudara iz Labina koji se natječe u 3. HNL – Zapad, a posljednji par čine Gorica i trećeligaš Mladost iz Ždralova koja je izbacila Inter Zaprešić (3-1).

Osmina finala se, kao i cijelo natjecanje, igra na jednu utakmicu, a predviđeni datum odigravanja je 27. listopad – prenosi 24sata.hr

Parovi osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa:

Oriolik – Rijeka
BSK Bijelo Brdo – Dinamo
Varaždin – Lokomotiva
Rudeš – Osijek
Belišće – Hajduk
Rudar Labin – Istra 1961.
Šibenik – Slaven Belupo
Gorica – Mladost Ždralovi

(24sata.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content