Muškarac (49) CZSS-u poslao eksplicitne fotografije “bivše”, želio ju ocrniti i spriječiti da komunicira s vlastitim djetetom

Muškarac (49) s područja Virovitičko-podravske županije, kojeg Državno odvjetništvo navodi samo kao hrvatskog državljanina, pokušao je prljavom igrom spriječiti bivšu partnericu da kontaktira svoje maloljetno dijete, a koje imaju iz zajedničke veze koja je završila. 
 
Kako stoji u priopćenju DORH-a, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici 13. rujna 2021. podiglo je optužnicu protiv muškarca zbog počinjenog kaznenog djela protiv privatnosti, točnije nakon što je pokušao bivšu partnericu  “ocrniti” u Centru za socijalnu skrb. Dostavio im je, naime, šest eksplicitnih fotografija bivše partnerice, kako bi uz njihovu pomoć “dokazao” da je riječ o ženi neprimjerenog ponašanja te da zbog toga ne može kontaktirati sa svojim maloljetnim djetetom.
 
Još uvijek nije poznato otkud muškarcu eksplicitne fotografije, budući da DORH navodi kako ih je nabavio od nepoznate osobe, no jasno je da se radi o teškoj povredi osobnih podataka i prljavoj igri jer bivša partnerica nije znala da će njene privatne fotografije preko bivšeg partnera i sudionika na kraju završiti u Centru. 
 
Neslužbeno doznajemo i da Centar nije jedina ustanova u kojoj je muškarac pokušao okaljati ugled bivše partnerice, no ni na drugim mjestima mu to nije uspjelo.
Slijedi mu postupak zbog kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, za što može dobiti i do tri godine zatvora. (www.icv.hr) 
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content