Sjednica Općinskog vijeća Pitomače: Novi vrtić u Starom Gracu, snižena cijena smještaja djece

U Domu kulture “Drago Britvić” u Pitomači jučer (utorak) je održana 4. sjednica Općinskog vijeća općine Pitomača pod predsjedanjem Rikarda Bakana, a u nazočnosti načelnika općine Željka Grgačića.

Većina točaka Dnevnog reda bila je vezana uz polugodišnja financijska izvješća Općine Pitomača i sve njezine korisnike proračuna (Dječji vrtić Potočnica, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić), i sva su prihvaćena jednoglasno.

Uz to, za ravnatelja-odgojitelja Dječjeg vrtića „Potočnica“ ponovo je izabrana Marija Jakelić te je izabrano novo Upravno vijeće vrtića. Isto tako donesena je Odluka o mjerilima za određivanje ekonomske cijene smještaja djece i visinu roditeljskih uplata za ostvarivanje redovnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću „Potočnica“. Tako je cijena smještaja sa 470 kuna smanjena na 400 kuna.

Također, donesen je plan proširenja mreže dječjih vrtića te se time ujedno dala suglasnost za rekonstrukciju stare Područne škole u Starom Gracu u Područni odjel Dječjeg vrtića „Potočnica“.

20210914 190123

– Ove smo se godine prvi put susreli s činjenicom da nismo mogli upisati svu djecu prijavljenu na natječaj za prijem u Dječji vrtić. Ostalo je 40-ak neupisane djece te smo ovom odlukom proširili mrežu dječjih vrtića uz plan ustrojavanja Područnog odjela Dječjeg vrtića Potočnica u naselju Stari Gradac. Za te potrebe ćemo u funkciju staviti zgradu stare osnovne škole s obzirom da tamo imamo novu osnovnu školu. Uz rekonstrukciju, zgrada može služiti toj svrsi te bismo onda pokrili sve potrebe za smještaj djece – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

Naime, Općina će krajem rujna prijaviti projekt rekonstrukcije na natječaj koji će se otvoriti u sklopu Mjere 7.4.1 Ruralnog razvoja.

Na Dnevnom redu našlo se i davanje suglasnosti općinskom načelniku za donošenje Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu namještaja za opremanje interijera i vanjsko opremanje Centra za posjetitelje Križnica – Interpretacijskog centra rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je firma Tehnohit iz Pitomače. Jednako tako vijećnici su dali suglasnost za ulaganje u rekonstrukciju Društvenoga doma u Dinjevcu.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content