Srebrna plaketa Grada Slatine dodijeljena Mariu Petraku za poseban doprinos razvitku hrvačkog sporta te promicanje sportskih vrijednosti među djecom i mladima

Odlukom Gradskog vijeća, Srebrnom plaketom Grada Slatine nagrađen je Mario Petrak za poseban doprinos razvitku hrvačkog sporta te promicanje sportskih vrijednosti među djecom i mladima.

Mario Petrak rođen 30. listopada 1973. godine osnovnu i srednju školu završio je u Slatini, a sportom se bavi cijeli svoj život.

Hrvanjem se počeo baviti 1980.-te u Hrvačkom klubu Slatina u sklopu kojega je sudjelovao na brojnim natjecanjima punih 28 godina te vrlo uspješno ostvarivao zapažene rezultate na pojedinačnim natjecanjima što mu osigurava poziciju stalnog člana prve ekipe koja se natječe u prvoj hrvačkoj ligi Hrvatske.

S aktivnim hrvanjem prestaje 2008. godine, te u tom periodu polaže ispit za međunarodnog suca hrvanja gdje iz godine u godinu napreduje te je danas međunarodni sudac prve kategorije.

Sudio je veliki broj europskih i svjetskih prvenstava, a ove je godine otišao i korak dalje, te je polagao ispit za sudca prve superioriti (IS) kategorije tako da od ovog našeg Slatinčanina očekujemo da bi mogao suditi i slijedeće olimpijske igre u Parizu 2024. godine, što bi vrlo značajno bilo i za samu Slatinu čije ime ovaj vrhunski sportaš dugi niz godina pronosi diljem Hrvatske i cijeloga svijeta.

Uz sve to Petrak je i dalje vrlo aktivan u Hrvačkom klubu Slatina gdje radi i kao hrvački trener već dugi niz godina s mlađim dobnim skupinama, a zadnjih pet godina vodi grupu djevojčica koje su ove godine bile i ekipne prvakinje Republike Hrvatske u uzrastu kadetkinja.

Ponosan je na sve generacije hrvača i hrvačica koje je zajedno s ostalim trenerima kluba iznjedrio, a uz nekoliko prvakinja Republike Hrvatske ovom prigodom posebno ističe Europsku broncu Veronike Vilk koja je ove godine također jedna od laureata.

(www.icv.hr, adf, mf, Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content