Turizmom razvijamo područje: LAG-ovci oduševljeni Orahovicom, a danas idu put Jankovca

U sklopu projekta suradnje pod nazivom “Turizmom razvijamo područje”, a koji se provodi kroz Podmjeru 19.3. “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, u tijeku je dvodnevno druženje LAG-ova. Domaćin je LAG Papuk, a za oko 70 sudionika tijekom dva dana trajanja projekta organizirane su zanimljive aktivnosti.
Prvog dana obišli su znamenitosti i ljepote grada Orahovice poput Orahovačkog jezera, utvrde Ružica grad, kurije Hercegovac, Plavog jezera tvrtke Radlovac, lokomotivu Ahzigerku te crkvu Našašća Svetog Križa. U hotelu Dukat enologinja Ivana Nemet održala je malu školu kušanja vina uz prezentaciju orahovačkih vina, a dan je završio posjetom lokacije Jezerac gdje je voditelj vinarije Poljoprivrednog poduzeća Orahovica Ivan Perković LAG-ovcima prezentirao njihova ponajbolja tri vina: Zeleni silvanac, Pinot sivi i Frankovku.

Drugi dan putovanja – danas (četvrtak, 29. rujna) sudionici će provesti u upoznavanju Parka prirode Papuk te uz razne prezentacije u Planinarskom domu Jankovac.

LAG ovci u Orahovici 3 e1632986392855

– Projekt provodi šest partnera, odabranih kontinentalnih LAG-ova, u kojem su uz LAG Papuk još i LAG-ovi Međimurski doli i bregi, Virovitički prsten, Srijem, Baranja i LAG Moslavina kao glavni partner. Cilj projekta je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera kroz jačanje prepoznatljivosti područja i turističke ponude. Specifični ciljevi su educirati se i razmijeniti iskustava u promociji ruralnog turizma i jačati specifične oblike ruralnog turizma objedinjavanjem prirodnih i kulturnih resursa, tradicijske baštine te posebnosti područja – rekla je na samom otvorenju druženja voditeljica LAG-a Papuk Manuela Tot.

Sve sudionike pozdravio je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Budući da sam i sam donedavno bio LAG-ovac, sve vas dobro poznajem i iznimno sam sretan što se došli u našu prelijepu Orahovicu. Siguran sam da ćete uživati uz pratnju stručnog vodiča i puno saznati o posebnostima ovoga kraja. Posebno je znakovito da je otvorenje ovdje na Orahovačkom jezeru, najposjećenijem turističkom izletištu Virovitičko-podravske županije koje uskoro očekuje veliki projekt vrijedan 81 milijuna kuna, projekt kojim će Jezero dobiti ljepši izgled uz niz drugih sadržaja i mogućnosti – zaključio je Rister.

LAG ovci u Orahovici 2

Sudionici su bili oduševljeni viđenim i doživljenim.

– Inače sam planinarka i puno sam toga prošla, ali ovakve ljepote teško je vidjeti. Posebno me oduševila Ružica grad. Jedna od mojih sljedećih planinarskih ruta definitivno će biti Orahovica jer sam i na kartama vidjela da im pregršt divnih staza – rekla je Nena iz LAG-a Moslavina.

LAG ovci u Orahovici 4

Drago iz LAG-a Međimurski doli i bregi nije prvi put u Orahovici, ali također je prepun dojmova.

– Kao član Oldtimer kluba Međimurje bio sam u Orahovici i na Ružici gradu, ali sve ovo ostalo nisam vidio. Saznao sam pregršt novih i zanimljivih podataka i informacija od našeg vodiča koji su me uistinu fascinirali. Orahovica definitivno ima što pokazati i svi smo uživali – zaključio je Drago.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content