U Voćinu i Slatini uspješno provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slatina jučer (petak) su u Voćinu i Slatini održane akcije dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo i pripadnike MUP-a.

U Voćinu, na 15. ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, odazvalo se 26 darivatelja. Krv je dalo 23 muškarca i 1 žena, dok je dvoje darivatelja odbijeno iz zdravstvenih razloga.

U Slatini, na 16. ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, odazvalo se 56 darivatelja krvi. Krv je dao 41 muškarac i 12 žena, dok su tri osobe odbijene iz zdravstvenih razloga.

S ove dvije provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi na slatinskom području krv je ukupno u ovoj godini dalo 656 osoba, od čega 548 muškaraca i 108 žena. Zbog zdravstvenih razloga odbijeno je 53 darivatelja, a prvi puta krv je dalo 17 darivatelja. Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području 4 slavonske županije.

– Svim djelatnicima MUP-a koji daju krv i svim ostalima od srca čestitamo blagdan sv. Mihaela, Dan hrvatske policije – čestitku je uputio ravnatelj Crvenog križa Slatine Vladimir Jelenčić.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content