U Voćinu svečano otvoren Dom udruga ”Dudnjak”: Novi prostor za voćinske udruge

Jučer (petak) je povodom obilježavanja Dana općine Voćin svečano otvoren Dom udruga ”Dudnjak”.

Projekt izgradnje Doma udruga u Voćin financirala je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu potpore 2.879.896,14 kuna, a nositelj projekta je Kulturno-umjetnička udruga Voćin. Općina Voćin financirala je izradu projektne dokumentacije, te je ugovorom o osnivanju prava građenja na rok od 15 godina KUU Voćin dala mogućnost izgradnje predmetne investicije na zemljištu u vlasništvu Općine.

– S ovim Domom udruga, sve su aktivne civilne udruge s područja općine Voćin dobile svoj dom uz podizanje kvalitete te revitalizaciju društvenog i kulturnog života stanovnika na ruralnom području uz ostvarivanje preduvjeta za demografsku obnovu i povećanje kapaciteta i kvalitete društvene infrastrukture – naglasio je načelnik općine Voćin Predrag Filić u svom obraćanju nazočnima, među kojima su bili izaslanik izaslanik Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Josip Đakić, te izaslanik Vlade Republike Hrvatske i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

Zahvalu i radost na Domu udruga gdje će svoj dom, osim Kulturno-umjetničke udruge Voćin, naći i mjesne udruge hrvatskih branitelja, pčelari i umirovljenici, uputio je prvi čovjek KUU Voćin Drago Božičković.

Presijecanjem vrpce, Dom udruga su zajednički otvorili Josip Đakić, Marijo Klement i Predrag Filić, nakon čega su nazočni na ovom događaju obišli prostorije nove adrese ”stanovanja’ voćinskih udruga. Prostorije Doma udruga ”Dudnjak” blagoslovio je voćinski župnik vlč. Ivan Ereiz.  

Dom udruga nosi ime ”Dudnjak”, jer su se na tom prostoru prije nalazili veliki dudovi.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content