Uz Večer novih skladbi završio 28. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2021

Jučer (nedjelja) je uz Večer novih skladbi završio ovogodišnji 28. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2021. I ove godine organizator je Udruga Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja” Pitomača, a suorganizator Hrvatska radiotelevizija.

U sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića u Pitomači, kao i onima pred malim ekranima Hrvatske radiotelevizije, na drugoj večeri predstavili su se: ŽVC Đurđevčice, Dražen Kurilovčan, Franjo Barić i Dragan Vlajnić, Podravski Mužikaši, ŽVS Kajde, Žeteoci, Etno duo Željko i Goga, The Fusion, V.A. Bećarine, Ana Fortuna i Pleteri, Hrvoje Hegedušić, Tena Grlica, Mirko Švenda Žiga, Barbara Suhodolčan i Nikša Radovanović, Kvartet Gubec, Blanka Došen, Stjepan Jeršek Štef i Cure iz centra, Bojan Jambrošić, Igor Drvenkar i Nina Kraljić, ŽVS Jane i Koktelsi. Voditelji su bili Rosanda Tometić i Nikola Kristić.

– Zahvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali kao i svim glazbenicima i da smo ovogodišnji Festival uspješno priveli kraju. Vjerujem da su i svi gledatelji zadovoljni i već sada se pripremamo za 29. izdanje našeg Festivala. Dva dana festivala Pitomača je „pregrmila“ i uz sve mjere koje smo nastojali poštivati do onog najvišeg stupnja. Nadam se da smo ispunili sva očekivanja i ovaj Festival je za ovu godinu zaključena priča – rekao je direktor festivala Rajko Stilinović. 

Podsjetimo, 28. izdanje glazbenog festivala u Pitomači održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača, a supokrovitelji su OŠ “Petra Preradovića” Pitomača, Hrvatsko društvo skladatelja i Turistička zajednica općine Pitomača.

Drugoj festivalskoj večeri, između ostalih, nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan te direktor Festivala Rajko Stilinović.

(www.icv.hr, ib, vpz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content