Vatra “progutala” farmu pilića i gospodarske objekte: U požaru stradalo 2500 pilića

Dežurstvo Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Slatini noćas je jedan sat nakon ponoći zaprimilo dojavu o požaru u Ulici braće Radić u Slatini na kućnom broju 278.

Na mjesto požara upućeno je pet vozila s 12 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine odmah su počeli s gašenjem te su požar prvo lokalizirali, a potom ga u potpunosti ugasili. U požaru je stradala farma s 2500 pilića starosti tri tjedna te pomoćni objekti u kojima se nalazila hrana za piliće i radionica, a na dijelu obiteljske kuće zahvaćen je dio krovišta.

Vlasnik farme Franjo Ambruš kaže da će štetu tek morati zbrojiti.

– Šteta je velika. Vidite i sami, puno sam uložio u sve to. Izgorjelo je sve što sam dugi niz godina stvarao. Piliće sam uzeo prije tri tjedna i sada su svi izgorjeli ili su uginuli od dima. Izgorjeli su i radionica i skladište u kojem držim hranu za piliće. Sreća je što su vatrogasci došli brzo pa vatra nije u potpunosti zahvatila kuću – ispričao nam vidno potresen Ambruš, te je dodao kako se u vrijeme izbijanja požara nalazio u kući, a o vatri su ga obavijestili susjedi pozivom na mobitel na čemu im je zahvalan.

Vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Slatine s policijskim službenicima Policijske postaje Slatina dežurali su do jutra kako ne bi došlo do ponovnog izbijanja požara.

Uzrok požara znat će se nakon obavljenog očevida protupožarnog inspektora i policije, koji je, dok ovo javljamo, u tijeku.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content