Za Dan općine Marijanci otvorena nova školska dvorana: Investicija od preko 5 milijuna kuna završena 8 mjeseci prije roka

Izgradnja jednodijelne nastavno-sportske dvorane Područna škola Marijanci – koja sa zgradom nove škole i vanjskim igralištem tvori jedinstveni odgojno-obrazovni kompleks – počela je u Marijancima krajem prosinca 2019. godine, a izvođač radova vrijednih 5,3 milijuna kuna, tvrtka Zuber iz Višnjevca, imala je rok od dvije godine za njihov završetak.

No, dvorana ukupne površine 673 četvorna metra, tlocrtnih dimenzija 23,80 x 28,30 metara završena je osam mjeseci ranije. U lipnju je bez primjedbi obavljen tehnički pregled i ishođena uporabna dozvola, potom su provedeni javna nabava i ugradnja opreme u vrijednosti 420.188,75 kuna, a danas (8. rujna 2021. godine) u okviru proslave Dana Općine Marijanci svečano je otvorena novoizgrađena dvorana Područne škole Marijanci (škola djeluje u okviru Osnovne škole „Matija Gubec“ Magadenovac).

mini IMG 1298
Foto: OBŽ

Dvoranu je otvorio župan Ivan Anušić, koji je danas (08. rujna) i u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Marijanci, održanoj povodom Dana Općine.

– Sportske dvorane su potrebne u svim općinama i većim naseljima te smo u tom cilju radili u potekle četiri godine. Naravno, radili smo i energetsku obnovu školskih zgrada i izgradnju novih školskih zgrada i dvorana. U tijeku je tako gradnja zgrade i dvorane Srednje škole u Donjem Miholjcu, uskoro počinjemo graditi novu zgradu I. gimnazije u Osijeku, a provodimo i druge projekte kojima podižemo ukupni standard u školstvu na području županije – rekao je župan Ivan Anušić te naglasio projekt kojim je osiguran besplatni obrok za sve učenike osnovnih škola na području Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content