1. ŽNL Podravac bolji u sopjanskoj golijadi, Voćinu prvi ovosezonski poraz, Gradina bez pobjede i nakon deset utakmica

Proteklog je vikenda kompletirano deseto kolo 1. županijske nogometne lige. Jučer (nedjelja) smo pisali o pobjedi Borove nad Dinamom iz Četekovca. Više o tom susretu možete pročitati OVDJE.

U Sopju je odigran derbi kola između vodećeg Podravca i do jučer drugoplasiranog Voćina. Domaća momčad je povela nakon odlične akcije Antonija Babeca u 23. minuti susreta. Deset minuta kasnije u domaćem kaznenom prostoru ‘nepropisno’ je zaustavljen Ivan Vuković, sudac Nenad Vargović pokazao je na bijelu točku, s koje je precizan bio Hrvoje Čović. Pet minuta prije kraja prvog dijela zgoditkom povratnika Filipa Marića Podravac je ponovno u prednosti. U nastavku se igralo otvoreno i napadački. U 56. minuti Nikola Menegati koristi ubačaj Zdenka Lončareka i postiže treći zgoditak za domaću momčad. U gužvi pred vratima Kristijana Dumenčića u 75. minuti Menegati je nehotično pogodio svoju mrežu za 3:2. Nakon solo prodora u 85. minuti Matej Androš postiže i četvrti pogodak za sopjansku momčad. U posljednjoj minuti u domaćem kaznenom prostoru ponovno je srušen Ivan Vuković. Hrvoje Čović po drugi puta bio je precizan s bijele točke za konačnih 4:3. Voćin je tako doživio prvi poraz ove sezone, dok se Podravac učvrstio na vodećoj poziciji.

Podravac Sopje – Voćin 4:3
Igrač utakmice: Filip Marić

Mikleuš se laganom pobjedom u Podgorju vratio na drugu poziciju. Gosti su poveli zgoditkom Ivana Ivčića u 31. minuti. Na kraju prvog dijela zbog obostranog ‘koškanja’ isključeni su domaći igrač Ivan Škrablin i gostujući Josip Jančić. U drugom dijelu gostujuću dominaciju zgodicima su potvrdili Krešimir Crvenka u 67. i Antonijo Kokoška u 88. minuti.

Podgorje – Mikleuš 0:3
Igrač utakmice: Krešimir Crvenka

Sloga je u Zdencima tek u posljednjih dvadesetak minuta slomila otpor Slavonije iz Sladojevaca. Domaća momčad povela je u šestoj minuti pogotkom Danijela Ciglara. Na 1:1 poravnao je Matej Habuš pest minuta prije odlaska na odmor. Mario Duspara u 66. minuti ponovno dovodi Slogu u prednost, a konačnih 3:1 svojim pogotkom postavlja Marko Mataija. Posljednjih petnaestak minuta Slavonija je igrala s deset igrača, jer je teren zbog drugog žutog kartona morao napustiti Marko Peretin.

Sloga Zdenci – Slavonija Sladojevci 3:1
Igrač utakmice: Marko Mataija

U žustroj i borbenoj utakmici s puno prekršaja, zbog čega je podijeljeno ukupno 11 kartona, Crnac je na svom terenu svladao Bratstvo iz Gornjeg Bazja s minimalnih 1:0. Prilika za zgoditke nije bilo puno, a jednu je iskoristio Tilen Marić u 11. minuti, što je bilo dovoljno za pobjedu. Posljednjih 25 minuta gosti su imali igrača više, jer je teren zbog dva žuta kartona napustio domaći igrač Zvonimir Kovačić, ali momčad trenera Elvisa Vinaka to nije iskoristila.

Crnac – Bratstvo Gornje Bazje 1:0
Igrač utakmice: Tilen Marić

Nakon serije od četiri pozitivna rezultata, momčad Rezovca poražena je na svom Laništu od Mladosti iz Čačinaca 2:0. Domaća momčad je imala “loptu u nogama”, ali to nije uspjela rezultatski materijalizirati. Mladi nogometaši iz Čačinaca pokazali su svoju kvalitetu i došli na kraju do zaslužene pobjede. Prvi zgoditak postigao je Ante Đorđević u 14. minuti, a drugi Matija Ognjenović u 30. minuti susreta. Oba gostujuća strijelca paralelno igraju u juniorskom i seniorskom rangu. Petnaest minuta prije kraja, zbog dva žuta kartona, igru je morao napustiti iskusni vratar Rezovca Marko Doppler.

Rezovac – Mladost Čačinci 0:2
Igrač utakmice: Mario Milosavljević

U derbiju začelja Gradina je na svom terenu izgubila od Mladosti iz Miljevaca zgoditkom Alena Kelera iz kaznenog udarca u 48. minuti. Domaći igrač Marko Lukačević imao je priliku poravnati u 59. minuti, također s bijele točke, ali je gostujući mladi vratar Renato Lukaček obranio njegov udarac.

Gradina – Mladost Miljevci 0:1
Igrač utakmice: Renato Lukaček

Sopjanski Podravac vodeći je s 27 bodova, slijedi Mikleuš s 24, a bod manje ima trećeplasirani Voćin. Gradina je jedina momčad koja u deset utakmica nije ‘okusila slast’ pobjede i nalazi se na posljednjem mjestu s jednim bodom. Očekuje nas uzbudljiva borba za naslov jesenskog prvaka.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content