1. ŽNL Sedmo kolo u sjeni velikog derbija u Mikleušu, zanimljiv susret na Livatku igraju Voćin i Borova, jedini subotnji susret na Školskom vrtu

Kako odmiče prvenstveno natjecanje, susreti 1. županijske nogometne lige postaju sve neizvjesniji i zanimljiviji. Ovog vikenda s početkom u 15 sati i 30 minuta igraju se utakmice sedmog kola.

U subotu, 2. listopada na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju domaće Bratstvo domaćin je posljednjeplasiranoj Gradini. Bratstvo ima samo pet bodova, pa mu je subotnja pobjeda gotovo imperativ. Momčad Gradine je prošlo kolo pokazala da može pružiti otpor svakoj momčadi u ligi, jer je od vodećeg Mikleuša poražena samo s 4:3. Napad gostujuće momčadi predvodit će Zvonimir Juhas, koji je jedno vrijeme igrao i za Bratstvo. To je ujedno jedini subotnji susret.

Najzanimljivije bi trebalo biti u Mikleušu, gdje lider dočekuje prošlosezonskog prvaka – Slogu iz Zdenaca. Domaća momčad bi pobjedom zadržala vrh, ali i stopostotnost, dok bi se gosti osvajanjem tri boda približili vodećoj poziciji.

Drugoplasirani Podravac iz Sopja gostuje u virovitičkom prigradskom naselju Podgorju. Gosti su apsolutni favoriti, do sada imaju maksimalan učinak na gostovanjima, ali će domaća momčad preko brzih napadača Marina Grizelja i Matie Horvata definitivno ‘znati’ kazniti svaku pogrešku gostujuće obrane.

Voćin ugošćuje preporođenu Borovu. Domaća momčad vrijedno skuplja bodove, penje se na tablici i favorit je na svom Livatku, ali će Rebićeva momčad preko ubojite ‘špice’ Darka Obžetića, koji je u proteklom kolu četiri puta zatresao mrežu Bratstva, pokušati doći do novog pozitivnog rezultata.

Mladost je u Miljevcima domaćin ove godine odličnom Dinamu iz Četekovca, koji je proljetni niz dobrih igara nastavio i u jesenskom dijelu. Gledajući tablicu, gosti su ‘papirnati’ favoriti, ali Miljevčani slažu taktiku s kojom će pokušati doći do tri boda pred svojom publikom.

U Crncu istoimeni domaćin ugošćuje momčad Rezovca. Gosti će na ‘krilima’ prošlosubotnje uvjerljive pobjede pokušati doći do novih bodova, ali i domaći nogometaši sigurno računaju na “puni plijen”.

Uzbudljivo će biti i u Sladojevcima, gdje domaća Slavonija “mora” osvojiti tri boda za odmak s dna tablice, a gostujuća Mladost iz Čačinaca pokušat će nadoknaditi propuštene bodove na svom terenu u utakmici s Voćinom prije sedam dana.

Ovog vikenda ponovno se očekuje lijepo i sunčano vrijeme, koje bi na terene županijskih prvoligaša trebalo privući i brojne gledatelje.

1. ŽNL, 7. kolo – subota, 1. listopada u 15:30 sati

Bratstvo Gornje Bazje – Gradina

1. ŽNL, 7. kolo – nedjelja, 2. listopada u 15:30 sati

Mikleuš – Sloga Zdenci
Podgorje – Podravac Sopje
Voćin – Borova
Mladost Miljevci – Dinamo Četekovac
Crnac – Rezovac
Slavonija Sladojevci – Mladost Čačinci

Tablica 1

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content