3. HNL SJEVER Na Vegeški gostuje križevački Radnik, iz Virovitice ‘vape’: Strijelca, strijelca, Kraljevstvo za strijelca

Nakon devet odigranih kola u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever, nogometaši Virovitice i dalje drže posljednju poziciju na tablici, a osvojili su samo jedan bod. No ono što još više ‘bode u oči’ je broj postignutih zgoditaka. Virovitičani su uvjerljivo najneefikasnija momčad lige s tri gola na svom ‘kontu’, dok je idući po efikasnosti Varteks koji je postigao dvostruko više, odnosno šest pogodaka. Zato možemo ‘parafrazirati’ povik iz drame “Kralj Rikard III.” slavnog engleskog pisca Williama Shakespearea- “Strijelca, strijelca, Kraljevstvo za strijelca”.

Ne možemo reći da Virovitičani ne stvaraju prigode, ali su u njima izrazito neefikasni. U klubu su svjesni što im nedostaje te će pokušati naći rješenje. Do tada se moraju osloniti na snage koje su im na raspolaganju.

Sutra (subota) se u 14 sati igraju susreti 10. kola. Virovitica na svom terenu Sportskog centra Vegeška dočekuje drugoplasiranu momčad lige, Radnik iz Križevaca, a za razliku od domaćina, gosti u svojim redovima imaju rasnog strijelca Marka Nikolića, prošle sezone ubojitog napadača Mladosti iz Kloštra Podravskog. Nikolić se ove sezone okušao u višem rangu natjecanja, u kojemu je postigao šest zgoditaka, dvostruko više od cijele momčadi Virovitice te pola zgoditaka koje je postigao Radnik.  

U virovitičkim redovima su svjesni da su sutrašnji gosti apsolutni favoriti, ali to ne znači da će se predati bez borbe. U prošloj sezoni u oba susreta Virovitica je pretrpjela minimalne poraze, u Križevcima 2:1 te u Virovitici 1:0.

Trener Krešimir Crvenka u subotnjoj utakmici neće moći računati na standardnog prvotimca Slavena Markovića koji će izostati zbog tri žuta kartona, a u sastav se vraća Mark Djeveljekaj koji je kaznu odradio u prošlom kolu. 

Glavni sudac sutrašnje utakmice bit će Karlo Klobučarić, a pomoćnici će mu biti Edvin Zobec i Josip Sokača.

3. HNL Sjever, 10. kolo – subota, 23. listopada u 14 sati

Mladost Ždralovi – Polet SMnM
Varteks Varaždin – Međimurje
Virovitica – Radnik Križevci
Koprivnica – Podravac Virje
Rudar Mursko Središće – Bjelovar
Podravina Ludbreg – Papuk Orahovica

3hnl Custom

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content