AGLOMERACIJA PITOMAČA Napreduju radovi, izvedeni priključci na sustav vodoopskrbe u Dinjevcu i Otrovancu te dvije pitomačke ulice

Napreduje provedba projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača. Riječ je o projektu koji obuhvaća naselja Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare, Otrovanec te Stari Gradac.

Završeni su radovi izvođenja priključaka na sustav vodoopskrbe u naselju Dinjevac i Otrovanec te u ulicama Petra Preradovića i Vinogradska u Pitomači. Trenutno se izvode radovi u ulici Antuna Mihanovića i Vatroslava Lisinskog u Pitomači, kao i u naselju Grabrovnica.

U sklopu projekta su osigurani radovi iskopa te vodomjerno okno koje je opremljeno svim potrebnim za korištenje vodne usluge (vodomjer, spojnice, ventili). Priključak je osiguran besplatno i korisnik usluge nema troškova priključenja, a projektom je osigurano 1650 priključaka na vodoopskrbnu mrežu.

Zahtjevi za priključenje se i dalje zaprimaju na adresi Vodakom d.o.o., Vinogradska 41, 33405 Pitomača.

Nositelj projekta je tvrtka Virkom d.o.o. dok su partneri u projektu općina Pitomača te Vodakom d.o.o, projekt će se provoditi tri godine, a s provedbom je započeo krajem 2020. godine. Sastoji se od nekoliko komponenata, ali tri one glavne aktivnosti su izgradnja mreže i priključaka, uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i nabava cisterne.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content