FOTO Bili smo na ‘utakmici godine’ za BSK: Oršić svladao Đilasa direktno iz kornera za minimalnu pobjedu Dinama u susretu punom preokreta

Nogometaši Dinama plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su kao gostujuća momčad u Bijelom Brdu svladali trenutno najbolju momčad 2. HNL, domaći BSK. Utakmica puna preokreta završila je pobjedom branitelja naslova u ovom natjecanju, a bilo je 3:2.

Bolje ju je otvorio Dinamo, koji je do uvodne prednosti došao u prvoj pravoj prilici i drugoj minuti utakmice. Iz slobodnog udarca loptu je ubacio Mislav Oršić, a u gužvi koja je nastala u kaznenom prostoru domaće momčadi najbolje se snašao Amer Gojak koji je poentirao za prvu promjenu rezultata na semaforu.

IMG 8769

Na drugu se čekalo do 33. minute i ona je značila ‘šok’ za Dinamovu momčad. Niti tri minute kasnije, hrvatski prvak doživio je još jedan i pao u rezultatski zaostatak.

Roman Mory Diaman Gbane bio je najviši u skoku nakon kornera s desne strane, pri čemu je nadskočio Lauritsena i nadmudrio Zagorca koji je krivo procijenio situaciju. Dinamov vratar pogriješio je i koju minutu kasnije kad je istrčao iz svog šesnaesterca prema Čikvaru, ali nije i stigao do lopte pa ga je BSK-ov napadač zaobišao i pogodio za veliko oduševljenje domaćih navijača.

Na odmor se otišlo s 2:2, za što je najzaslužniji bio Komnen Andrić. Dvije minute nakon što je udarcem glavom uzdrmao gredu iznad glave Ilije Đilasa, prsima je ugurao loptu koju mu je s lijeve strane poslao Ivanušec.

Drugi dio utakmice protjecao je u Dinamovoj dominaciji, koja je bila izraženija kroz posjed lopte nego izgradnju opasnih akcija, a novi gol čekao se do 71. minute. Ni on nije bio plod uvježbanog na treninzima, nego trenutak inspiracije i preciznosti Oršića, koji je pogodio Đilasov gol direktno iz kornera s lijeve strane – prenosi index.hr

IMG 8949

Rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao, što znači da se Dinamo u četvrtzavršnici Kupa priključio jučerašnjim pobjednicima srazova osmine finala: Hajduku, Osijeku i Slaven Belupu.

-Ne znam što bih rekao na to, na treningu smo uvježbavali centaršut na prvu stativu u gol, meni je malo otišlo previsoko i dobro je završilo danas, tako da sve je dobro – osvrnuo se kratko Oršić na svoj, pomalo ‘nestvaran’ pogodak.

Svakako treba spomenuti da je u domaćim redovima svih 90 minuta vrlo dobro odradio i Virovitičanin Karlo Majtanić.

Uz susret BSKDinamo, danas su odigrane još tri utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Gorica, u čijim je redovima od početka zaigrao još jedan Virovitičanin, Hrvoje Babec, na domaćem travnjaku uz dosta muke izbacila je trećeligašku momčad Mladost iz Ždralova (2:0). Teže od očekivanog svoj su posao odradili Istra 1961. kod Rudara u Labinu, kao i Lokomotiva na gostovanju u Varaždinu. Obje utakmice završile su identičnim rezulatom (2:3) u korist gostujućih momčadi.

Posljednji susret osmine finala Hrvatskog kupa, u kojem će snage odmjeriti Oriolik i Rijeka, na rasporedu je 13. studenog s početkom u 14 sati.

(www.icv.hr, ts, index.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content