FOTO Sudac Presečan isključio Mrazovića, Denis Kovač s tri pogotka u samo trinaest minuta doveo Bratstvo do druge ligaške pobjede

U sedmom kolu 1. županijske nogometne lige, na Školskom vrtu u Gornjem Bazju, domaće Bratstvo je došlo do tri boda pobjedom nad posljednjeplasiranom Gradinom rezultatom 3:2.

U prvom dijelu domaći nogometaši ‘pleli’ su mrežu oko gostujućih vrata, ali bez pravih rezultata. Bili su neprecizni ili su njihovi udarci bili bezopasni za gostujućeg čuvara mreže Darija Šameca. U posljednjoj trećini prvog dijela gosti su zamalo kaznili te promašaje. U odličnim prilikama bili su u 34. minuti Zvonimir Juhas, odnosno u 38. Ante Gradinjan, ali nisu uspjeli svladati domaćeg vratara Alena Medveda.

U posljednjoj minuti prvog dijela zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti domaći veznjak Kristijan Mrazović. To je izazvalo dosta nezadovoljstva u domaćim redovima. U drugi je dio Vinakova momčad ušla kao da ima igrača više, a ne igrača manje. Pojačala je ritam s ciljem da što prije dođe do pogotka.

IMG_7941-Custom

Nakon nekoliko promašaja raspucao se Denis Kovač, koji je čak tri puta pogodio gostujuću mrežu. Prvi zgoditak je postigao u 57. minuti, drugi tri minute kasnije, a treći u 70. minuti iz kaznenog udarca, nakon prekršaja nad Vedranom Bajivićem. U idućih deset minuta nastavlja se dominacija domaćih nogometaša, ali bez promjene rezultata.

Igra s deset igrača očito je iscrpila momčad Bratstva, što koriste gosti i u posljednjih deset minuta postižu dva pogotka. U 81. minuti vratar Medved obranio je udarac Zvonimira Juhasa, a odbijenu loptu u mrežu ‘posprema’ Ante Gradinjan. Priču je zaključio dvije minute prije kraja Juhas. Za poravnanje rezultata gosti više nisu imali vremena.

IMG_7966-Custom

Uz trostrukog strijelca u domaćim redovima, odlično je odigrao i brzonogi Marijan Holec, koji je svojim probojima kroz suparničku obranu suigračima otvorio put prema gostujućim vratima.

-Čestitam svojim igračima. Na raspolaganju sam imao samo dvanaest igrača, koji su odličnom igrom s igračem manje došli do tri boda. Nadam se da ćemo se u idućim kolima konačno kompletirati – utakmicu je kratko prokomentirao domaći trener Elvis Vinak.

Bratstvo Gornje Bazje – Gradina 3:2
Igrač utakmice: Denis Kovač

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content